Obavijesti

Sport

Komentari 29

Tudor: U svijetu se trenerima vjeruje, za razliku od Hrvatske

Tudor: U svijetu se trenerima vjeruje, za razliku od Hrvatske
1

Ne želim govoriti o prvom, drugom mjestu, nego o tome da pojedinci rastu unutar momčadi, da izgledamo što bolje svi skupa. Jedino tako možemo naprijed, kaže Tudor

VIDEO

Neuobičajen monolog imao je trener Hajduka Igor Tudor uoči najave utakmice u Zadru. I on se, poput sportskog direktora, osvrnuo na komentare o izostavljanju iz momčadi Maloče, Vukovića i Blaževića. Uz najavu kako će Maloča igrati u Zadru, Tudor je kazao kako on odgovara za sve poteze.

- Ja sam kao trener Hajduka zadužen za treninge i vođenje momčadi, ali sam zadužen i za kreiranje sportske politike. Uža i šira javnost, novinari, navijači mogu sebi dozvoliti luksuz da rade svoj 'mercato', za svoj gušt i na temelju površnih informacija i subjektivnih procjena vrijednosti igrača. Ja taj luksuz nemam, radim odgovorno i savjesno, bazirano na činjenicama:

  1. Jedina ponuda koja je stigla u klub bila je za jednog 18 godišnjaka.
  2. Zadnji milijunski transfer napravio je 18-godišnjak.
  3. Sve veće transfere hrvatski klubovi radili su s mladim igračima od 18, 19, 20 godina.
  4. Jedan drugi hrvatski klub prodao je 18-godišnjaka nakon samo 13 utakmca.

Tudor je kazao kako bi u nogometu bilo idealno da se radi planski, ali realnost je dugačija.

- Ovo se događa u svim klubovima na svijetu, pa tako i u klubu u kojem sam ja bio devet godina. No tamo se za razliku od nas vjeruje struci. Jer što ako mi procijenimo da je bolje da igraju neki drugi igrači, mlađi, ako oni podignu cijenu kroz te utakmice?

Pohvalio je atmosferu i igrače.

- Atmosfera je fantastična, igrači su svjesni da su u Maksimiru izgledali dobro, da su sve moje zahtjeve prihvatili, da imamo prepoznatljivost, igru u oba pravca i da ćemo nastaviti tim putem. Ono što sam govorio da želimo uigranost, prepoznatljivost, bazu dobre obrane i agresije, te okomitost, to su stvari kojima smo prezadovoljni i kojima ćemo težiti i ubuduće.

O ulozi favorita u Zadru nije želio.

- Ne želim govoriti o prvom, drugom mjestu, nego o tome da pojedinci rastu unutar momčadi, da izgledamo što bolje svi skupa. Jedino tako možemo naprijed. Stanovi su nezgodan teren, uvijek je to bio za Hajduk. Očekujem da budemo dobri, da dominiramo, iskoristimo svoje šanse. Normalno je da će se Zadar braniti i prijetiti iz kontre. Mi ćemo se spremiti za to, imat ćemo veliku podršku navijača, kao kod kuće i to nam je prednost. Gledao sam utakmice Zadra s priprema protiv Rostova. Izgubili su 4, 5 važnih igrača, to im je hendikep, ali Ferdo radi dobar posao i posložit će ih. Imat će oni dobru sezonu kao lani.

Slijedećeg tjedna vraćaju se Andrijašević i Maglica.

- Oni su nam jako bitni. Bit će puno utakmica, puno rotacija i mjesta za sve. Za sada smo zadovoljni. Capello je jednom rekao kako na početku sezone momčadi trebaju tri do četiri utakmice po 90 minuta da bi bili 100% u formi. Tu smo negdje. Ne razmišljamo predaleko, ni o Turnovu ni bilo čemu nakon Zadra. Dobra je vijest da smo nositelji u trećem pretkolu, no moramo proći Zadar i Makedonce prije toga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"