Obavijesti

Sport

Komentari 18

Tudorov 'dječji vrtić' dodatno je podmlađen uoči puta u Goricu...

Tudorov 'dječji vrtić' dodatno je podmlađen uoči puta u Goricu...
1

Trener Hajduka zbog ozljeda ne može računati na Jaira, Jurića, Mujakića, vjerojatno i Barryja, a zbog kartona na Caktaša i Dimitrova, tako da će susret u Velikoj Gorici morati iznijeti mladi igrači...

VIDEO

Tudorov dječji vrtić nekako se provukao protiv Slaven Belupa, a već u utorak čeka ih nova, još zahtjevnija zadaća, susret u Velikoj Gorici na koji će silom prilika momčad biti dodatno podmlađena. Protiv Slaven Belupa početna je postava Hajduka u prosjeku bila stara svega 22.6 godina, no zbog žutih kartona ostali su i bez Mije Caktaša i bez Kristiana Dimitrova, a vrlo je upitno hoće li moći nastupiti Hamza Barry, koji je pred kraj utakmice izašao s terena šepajući. Obzirom da već od ranije nema ozlijeđenih Stanka Jurića, Stefana Simića, Nihada Mujakića i Jaira, jasno je da će teret ovog vrlo zahtjevnog gostovanja opet morati podnijeti mladi igrači.

Cijena pobjede nad Slavenom: Hajduk bez dva ključna igrača
Cijena pobjede nad Slavenom: Hajduk bez dva ključna igrača

Od starijih bi u konkurenciji za početnu postavu trebali biti tek najiskusniji Eduok i Jradi koji imaju po 26 godina, Posavec i Juranović napunili su 24, a Ismajli, Tahiraj i Jakoliš po 23. Svi ostali su još uvijek 'zeleni'... Dobro, možda ne Darko Nejašmić koji je rođen 1999. i koji je već skupio dovoljno nastupa i iskustva, ali David Čolina, Jakov Blagajić, Ivan Dolček, Leon Kreković i Stipe Radić koji su rođeni 2000. definitivno da, a pogotovo Mario Vušković, Mario Čuić i Ivan Brnić koji su rođeni 2001. godine i tek skupljaju prve minute među seniorima.

Posebno će Tudoru biti teško nadomjestiti kapetana Caktaša koji je u pet ogleda nakon korona stanke zabio šest golova i praktično sam vukao cijelu momčad do devet bodova iz zadnjih pet susreta. Ali i Brazilca Jaira... Njih dvojica zabili su ukupnom 26 golova u ovom prvenstvu, više od svih ostalih prvotimaca zajedno. Svaki njihov gol i svaki bod koji su golovima donosili bio je od suhoga zlata i držao Hajduka u igri za toliko željenu drugu poziciju.

Pred Tudorom je dakle zahtjevna zadaća, kako se s mladim i neiskusnom postavom suprotstaviti čvrstoj i agresivnoj Gorici, čija igra i inače ne leži Hajduku. Osjetio je to najbolje na svojoj koži Damir Burić, koji je u ovoj sezoni u svega tri dana kraja listopada i početka studenoga izgubio oba susreta, i ispao iz kupa, a ni prošle sezone nije bilo ništa bolje. U četiri ogleda Hajduk nijednom nije slavio. Kopić je upisao poraz, Vulić remi, dok je Oreščanin upisao remi i poraz.

Hajduk jedva dobio oslabljeni Belupo, Lima promašio penal!
Hajduk jedva dobio oslabljeni Belupo, Lima promašio penal!

Je li Tudor pronašao dobitnu formulu za Lovrića i društvo, koje je deklasirao s čak 6:0 početkom veljače, saznat ćemo u utorak navečer, no nije naodmet spomenuti ni  kako je na tom susretu trener Hajduka ipak na raspolaganju imao manje – više sve starije i iskusnije igrače, dok je od mladih u početnoj postavi mjesto našao tek za  Leona Krekovića.

Nakon Gorice Hajduka čeka niz od tri najzahtjevnija protivnika, na Poljud im dolaze izravni konkurenti za drugu poziciju Osijek i Rijeka, a između njih će morati na gostovanje u Maksimir. Susreti su to na kojima će se rješavati pitanje drugog mjesta koje vodi u  kvalifikacije za Ligu prvaka. Mjesta koje žele i Hajduk, i Lokomotiva, i Osijek, i Rijeka... Dobar rezultat u utorak protiv Gorice bio bi dobar temelj za ono što  čeka Tudorovu momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao