Sport

Komentari 0

Turbo Olympiacos: Potpisao Filipović, stižu Bijač i Bušlje

Turbo Olympiacos: Potpisao Filipović, stižu Bijač i Bušlje

Druga je to akvizicija za Grke, ujedno i druga ljevoruka, nakon mladog Crnogorca Đure Radovića, ali ne i zadnja ovako bombastičnog karaktera. Na putu su još dva Hrvata

Grčki Olympiacos objelodanio je ono što se već naveliko zadnjih tjedana spominjalo kao gotova stvar. Filip Filipović, kapetan srpske vaterpolske reprezentacije, preselio je u Pirej potpisavši dvogodišnji ugovor.

Druga je to akvizicija za Grke, ujedno i druga ljevoruka, nakon mladog Crnogorca Đure Radovića, ali ne i zadnja ovako bombastičnog karaktera. Iako su financijske teškoće prošle godine uznemirile Olympiacosov brod, uslijed čega je momčad napustilo nekoliko igrača, povratak nogometnog kapitala otvorio je nove velike mogućnosti za prvaka Europe iz 2018. godine.

Olympiacosovu svlačionicu, i to je samo pitanje potvrde, popuniti bi trebala još dva Hrvata, Andro Bušlje i Marko Bijač. Također, iz Ferencvarosa se vraća grčki kapetan Ioannis Fountoulis, a iz turske Enke trebao bi i centar Kolomvos. I tko zna hoće li tu biti kraj u stvaranju mega-momčadi.

Filipović je prošle sezone napustio Pro Recco, s kojim je tri puta bio prvak Europe, i prešao u mađarski Szolnok s kojim je prije nekoliko dana osvojio naslov prvaka Mađarske te Eurokup. Igrao je još i za Partizan te kragujevački Radnički u koji će naš Josip Vrlić.

- Završio sam sezonu u Mađarskoj kako sam priželjkivao i sada je vrijeme za nove izazove. Olympiacos je pravi klub za moje ciljeve - poručio je Filipović.

Najčitaniji članci