Obavijesti

Sport

Komentari 29

Alen i Josip u reprezentaciji: Rivali? Ne, mi smo prijatelji

Alen i Josip u reprezentaciji: Rivali? Ne, mi smo prijatelji
5

Do sada je ova generacija izgubila svega jednu utakmicu i to upravo protiv našeg prvog protivnika Izraela. Nadam se da ćemo im uzvratiti, kaže izbornik Ivan Gudelj

VIDEO

Izbornik U-17 reprezentacije Hrvatske Ivan Gudelj okupio je jednu od najtalentiranijih generacija na pripremama uoči kvalifikacija za EP. Hrvatska će odigrati tri susreta, protiv Izraela 14. listopada u Sinju, dva dana kasnije protiv Kazahstana u Dugopolju, te 19. listopada protiv Turske u Imotskom.

- Dvije reprezentacije idu dalje, nadam se da ćemo mi biti jedna od tih reprezentacija - kazao je izbornik, koji vjeruje kako će njegovi momci ponoviti dobru igru i rezultate iz pripremnih turnira.

- Do sada je ova generacija izgubila svega jednu utakmicu i to upravo protiv našeg prvog protivnika Izraela. Nadam se da ćemo im uzvratiti - kaže Gudelj, koji je ponosan što među sjajnim igračima ima i tri ''bisera'' - Alena Halilovića, Josipa Bašića i Antu Roguljića.

- Oni su iskočili u prvi plan, no vjerujte, zaslužuju pozornost jer se radi o svjetski vrijednim talentima. Halilović je ''mini Messi'', Bašić ''novi Srna'', a Roguljić me podsjeća na Milana Rapajića iz mladih dana. Oni su blago hrvatskog nogometa koje treba čuvati - rekao je Gudelj.

Obzirom da su sva trojica 16-godišnjaci, prirodno je da ih izbornik štiti od medija i ''vanjskih utjecaja''.

- Kad su u programu reprezentacije, momci imaju točno određen raspored koga se moraju pridržavati. Jako puno radimo, razgovaramo, nema puno mjesta slobodnom vremenu. Karte, PlayStation... su zabranjeni, a dan uoči utakmice i mobiteli. Znalo nam se događati da im ''ljudi koji ih vode'' sugeriraju kako da igraju, što nije baš pametno - izjavio je U-17 izbornik.

Najeksponiraniji među mladim reprezentativcima svakako je Alen Halilović, najmlađi debitant i najmlađi strijelac u povijesti HNL-a.

- Klupski uspjesi su iza mene, sada sam koncentriran samo na reprezentaciju i želim da napravimo dobre rezultate na EP-u i SP-u - kaže Halilović, kojega u svojim redovima želi i BiH izbornik.

- Neću žuriti s odlukom, najprije ću se posavjetovati s ocem, pa tek onda odabrati za koga ću igrati - kazao je Halilović, a na pitanje što bi mu bilo draže, diplomatski je odgovorio:

- Ne smijem vam dati informaciju toga tipa.

Halilović obožava Barcelonu i Messija, a njegov prijatelj i konkurent iz Hajduka, Josip Bašić, Real i Ronalda.

- Tako je ispalo, no nismo mi veliki rivali kako bi se to moglo očekivati. Prijatelji smo već dugo, često se i čujemo i među nama nema antagonizma zbog toga jer on igra za Dinamo, a ja za Hajduk. Drago mi je da smo obojica debitirali u istoj utakmici – otkriva kapetan reprezentacije Bašić, koji hvali suigrače.

- Sjajna smo reprezentacija, što smo potvrdili igrama i rezultatima i vjerujem da će nekoliko igrača iz ove momčadi igrati i za A selekciju.

Tercet bisera zatvara Ante Roguljić, koji je potvrdio da se i iz županijskog ligaša Adriatika može uspjeti. Ne samo u reprezentaciji, nego i osobno, jer Roguljić je već u programu milanskog Intera.

- Bio sam 15 dana na pripremama u Milanu, sad bih opet trebao otići. No ugovor još nisam potpisao, još uvijek dvojim je li mi bolje ostati u nekom domaćem klubu par sezone - kaže Splićanin Roguljić i dodaje:

Od malih nogu navijam za Hajduk, volio bih da to bude Hajduk. Vidjet ćemo, ima vremena, sada je najvažnije da dobro odigramo ove tri utakmice i potvrdimo svoju kvalitetu i snagu i u međunarodnim okvirima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening