Obavijesti

Sport

Komentari 3

Spektakularan nogomet na SP-u, Gana i Irak u polufinalu...

Spektakularan nogomet na SP-u, Gana i Irak u  polufinalu...
1

Obje četvrtfinalne utakmice ponudile su spektakularan nogomet. Irak je polufinale izborio tek nakon penala, dok su Ganci Čileance izbacili golovima u produžetku

VIDEO

Nakon što su u subotu polufinale Svjetskog prvenstva za igrače do 20 godina u Turskoj osigurali Francuska i Urugvaj, u nedjelju je to uspjelo i Iraku te Gani, koji su u fantastičnim utakmicama izbacili Južnu Koreju, odnosno Čile.

Obje nedjeljne utakmice ponudile su spektakularan nogomet. U jednoj je pobjednik odlučen tek nakon penala, a u drugoj nakon produžetaka.

Irak je nakon penala izbacio Južnu Koreju 8-7 (2-2 nakon regularnog dijela, 3-3 nakon produžetka) i izborio polufinale gdje će igrati protiv Urugvaja.

Irak je protiv Korejaca poveo u 21. minuti golom Faeza iz penala. Južna Koreja je izjednačila samo četiri minute kasnije golom Kwon Chang-Hoona. Na odmor je Irak ipak otišao s vodstvom zahvaljujući golu Shakora u 42. minuti. Lee Gwang-Hoon novo izjednačenje Južnoj Koreji donio je u 50. minuti. Kako do kraja regularnog dijela nije bilo golova, igrali su se produžeci, u kojima su gledatelji imali priliku vidjeti pravu dramu. Irak je do trećeg vodstva na utakmici došao u 118. minuti golom Shakora. Međutim, Korejci se nisu predavali i u drugoj minuti sudačke nadoknade golom Jung Hyun-Chula izjednačili su na 3-3, pa su o polufinalistu odlučivali penali.

Pobjednik je odlučen tek u šestoj seriji, a tragičar za  Južnu Koreju bio je Lee Gwang-Hoon.

Čile, koji je izbacio Hrvatsku u osmini finala, u fenomenalnoj utakmici izgubio je od Gane 4-3, tek nakon produžetka, i završio nastup na SP-u. Gana je povela u 11. minuti golom Odjera. Čile je okrenuo njihovo vodstvo golovima Castilla u 23. i Iturre u 27. minuti. Produžetak je Gancima golom u 72. minuti osigurao Assifuah.

Čile je bolje otvorio produžetak i u 98. minuti poveo 3-2 golom Iturre. Ipak, u drugom produžetku Ganci su zabili dva gola i otišli u polufinale. U 113. minuti na 3-3 izjednačio je Salifu, a pobjedu Gancima donio je u prvoj minuti sudačke nadoknade Assifuah.

U polufinalu će igrati Francuska i Gana, te Irak i Urugvaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju