Obavijesti

Sport

Komentari 12

U CSKA-u nitko ne smije uzeti broj 16 zbog golmanove smrti

U CSKA-u nitko ne smije uzeti broj 16 zbog golmanove smrti
2

SERGEJ je iza sebe ostavio suprugu Juliju i dvogodišnju kćerku Katarinu 2001. godine. Sudario se s protivnikom i nakon devet dana preminuo. On je legenda CSKA Moskve koja večeras dočekuje madridski Real...

VIDEO

U CSKA Moskvi od 28. kolovoza 2001. nitko ne nosi broj 16 na dresu.

To je u spomen tragično preminulom golmanu Sergeju Perhunu koji se devet dana prije smrti žestoko sudario na terenu s protivničkim igračem.

Bilo je to na ligaškoj utakmici protiv Anžija, igrala se 75. minuta kada su se glavama sudarili Perhun i Anžijev napadač Budun Budunov. 

VIDEO

Posljedice su, nažalost, bile strašne. Perhun je i do danas jedini igrač u povijesti prve ruske lige koji je preminuo od ozljeda zadobivenih za vrijeme utakmice.

Perhun je bio svjestan do kraja utakmice, ozljeda je djelovala uobičajeno. Razgovarao je sa suigračima, raspitivao se o rezultatu, ali na putu do aerodroma pao je u komu. 

U Moskvi je hitno hospitaliziran, no pomoći više nije bilo. Nakon deset dana kome, Perhun je preminuo. Uzrok smrti je cerebralni edem, a liječnici su rekli da je ozljeda bila tako teška da se baš ništa nije moglo učiniti.

Sergej je iza sebe ostavio suprugu Juliju i dvogodišnju kćerku Katarinu. Malena Anastazija na svijet je došla četiri mjeseca nakon očeve smrti.

Perhun je rođen u Moskvi, karijeru je započeo u Dnipru, branio je za moldavski Sheriff i potom prešao u CSKA Moskvu. Imao je i jedan nastup za Ukrajinu, taman u 23. godini postajao je prava zvijezda na prostorima bivšeg SSSR-a.

Budunov je pretrpio ozbiljne traume, izgubio je pamćenje, no uspio je nastaviti karijeru.

Perhuna će se navijači u Moskvi sjetiti i danas kad njihov klub igra veliku utakmicu Lige prvaka protiv madridskog Reala na Lužnikiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...