Obavijesti

Sport

Komentari 3

U Dinamu još ništa ne znaju; Sinkovići: Jedva smo dočekali

U Dinamu još ništa ne znaju; Sinkovići: Jedva smo dočekali
1

Sportaši prve dvije individualne kategorije te seniorske ekipe koje se natječu u najvišem rangu mogu ponovno početi trenirati od 27. travnja, zaključak je to koji je predstavio premijer Andrej Plenković...

VIDEO

Hrvatski sportaši i klubovi napokon su dočekali bijeli dim od Vlade RH. Dim koji koji znači da opet mogu krenuti sa sportskim aktivnostima, odnosno treninzima. 

Pokretanje videa...

00:27

Sportaši prve dvije individualne kategorije te seniorske ekipe koje se natječu u najvišem rangu mogu ponovno početi trenirati od 27. travnja, zaključak je to koji je predstavio premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade RH koja je bila u četvrtak. 

Tako bi nogometni prvoligaši od ponedjeljka mogli započeti svojevrsne pripreme za nastavak sezone, a zna se i kad bi to moglo biti. Kako je prva opcija propala, ostale su još dvije. Jedna je da prvenstvo započne na Dan državnosti, 30. svibnja, dok je druga mogućnost da se prvenstvo nastavi 13. lipnja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Split: U 25. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Dinamo

U Dinamu su vijest o popuštanjem mjera oko korona virusa dočekali s olakšanjem, svi jedva čekaju da se lopta konačno zakotrlja. No, malo je toga poznato, izvjesno je tek kako će u ponedjeljak (27. travnja) u Maksimiru biti nekih aktivnosti, odradit će se prvi trening u 'post-korona' razdoblju. U klubu i dalje čekaju dopis sa svim mjerama (ili njegovu objavu na službenim stranicama), pa će se igrači i novi stručni stožer ponašati u skladu s tim odredbama.

Jasno, u cijelu situaciju bit će uključeni razgovori s doktorima i epidemiolozima, i njih će se pitati za poneki savjet, a u Dinamu još ne znaju ni na koji će način odraditi te treninge. Hoće li trenirati u manjim ili većim skupinama, a možda i raditi individualno. Dinamo u Maksimiru na raspolaganju ima dovoljan broj terena, pa i 'mali milijun' tuševa, tako da je sigurno kako se neće svi gurati u istu svlačionicu. 

Zagreb: Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju zaostalu utakmicu 6. kola HNL-a

A opet, možda ih igrači neće ni vidjeti, već će iz svojih automobila izaći ravno na terena, pa se po završetku treninga odmah zaputiti svojim kućama. Igor Jovićević svoju će avanturu na klupi Dinama započeti u 'čudnim uvjetima', raspored i način treninga ovisit će o napucima Vlade, liječnika i epidemiologa. U svakom slučaju, sve će biti puno jasnije do ponedjeljka, kada će 'modri' odraditi prvi trening u ovom teškom periodu. 

S druge strane, nogometaši Hajduka su već tjedan dana u pogodnu. Individualno su dolazili na Poljud, svatko u svojem terminu i odrađivali zadatke koje su im zadali kondicijski treneri. Kako se situacija oko virusa stabilizirala, tako je Hajduk dobio i dopuštenje za treninge s više igrača u jednoj grupi. Tako će već od petka 'bili' trenirati u skupini od četiri igrača pod palicom trenera Igora Tudora. 

Četveročlane grupe će se izmjenjivati tijekom dana na Poljudu, ali i dalje uz sve mjere koje je propisao Stožer za civilnu zaštitu. Također, igrači će uvijek trenirati u istim skupinama. 

I tako sve dok se situacija oko virusa i skroz ne smiri, a onda bi uskoro cijela momčad mogla zajedno trenirati. I čekati nastavak prvenstva koji bi u najboljem slučaju moglo početi 30. svibnja.

Igrači Rijeke već nekoliko dana treniraju na svojoj Rujevici. Treninge odrađuju u nekoliko skupina, a sve s tribina prati trener Simon Rožman koji se prije nekoliko dana vratio iz Slovenije i mora u karantenu. A klub je stoga, njemu i pomoćniku, osigurao smještaj u uredu predsjednika Rijeke Miškovića. 

2019 World Artistic Gymnastics Championships

A ova vijest je sigurno najviše obradovala hrvatske sportaše u individualnim sportovima, a među njima zlatnu braću Sinković i najboljeg hrvatskog gimnastičara Tina Srbića. Martin i Valent su više od pet tjedana veslali na ergometru na svojim balkonima i čekali dozvolu za treninge. Dok su se građani Zagreba u miru šetali Jarun, Stožer za civilnu zaštitu nije dopustio braći Sinković treninge. Ipak, dočekali su taj trenutak.

- Prebacujemo se na Jarun. Jedva čekam sjesti u čamac. Nismo veslali pet tjedana, tako da ćemo morati dobiti osjećaj za dvojac - rekao je Martin Sinković, a Valent dodao:

- Kao da nisam veslao godinu dana. Čekam taj ponedjeljak da krenemo u normalni ritam treninga. Prije par dana smo dobili vijest da ćemo imati Europsko prvenstvo, sad ćemo se moći pripremati.

Sinkovići se napokon vraćaju na svoj Jarun, a Tin Srbić u dvoranu! Gimnastika je sport u kojem je dvorana praktički sve. Srbić je tjednima improvizirao i održavao formu, a sada je napokon dočekao povratak na svoje najdraže mjesto.

- Drago mi je što je donesena odluka i što ćemo moći normalno trenirati. Mom sportu dvorana sve znači pa se nadam da će krajem godine biti novih natjecanja kako bi predstavljao svoju zemlju - kazao je za RTL.

Prije nekoliko tjedana činilo se da će ova situacija jako dugo potrajati, al dolaskom sunčanih dana došlo je i do smanjenja širenja zaraze. A to je najviše obradovalo sportaše koji su u svojim domovima improvizirali kako bi održali formu, a sada su dočekali povratak na svoja radna mjesta. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka