Obavijesti

Sport

Komentari 176

U Dinamu zabranili suigračima da se druže s Antom Ćorićem?

U Dinamu zabranili suigračima da se druže s Antom Ćorićem?
1

POSLJEDNJI LAŽNJAK Dio igrača podržao je Antu Ćorića, ali ima onih koji su mu okrenuli leđa. Utakmica protiv zaprešićkog Intera vjerojatno je zadnja za 'modre'

VIDEO

Kad završi ogled između “modrih” i Intera, danas nešto prije 17 sati, Ante Ćorić (18) posljednji će put mahnuti maksimirskim tribinama kao igrač Dinama. U svlačionici će se zatim pozdraviti s prijateljima te napustiti klub za koji navija od malih nogu.

Ne tako davno, prije svega nekoliko mjeseci, Ante je bio igrač na kojem je Dinamo gradio budućnost. Nogometaš koji se budio i lijegao s Dinamom u srcu namjeravao je u Maksimiru ostati još dugo. No iz kluba nitko nije pokazao interes da ga zadrži.

- Ne znam zašto bismo pokušavali zadržati igrača koji ima ugovor s Dinamom - objasnio je Damir Krznar.

Više ga ni ne pozdravljaju

Točno, Ante ima ugovor, kao što ga ima i, primjerice, Paulo Machado. Samo, kod Portugalca je ugovor jedino što ga veže s Dinamom. Nema tu emocija. Zapravo, ima, srednji prst navijačima bio je njegov emotivan rastanak s travnjakom na utakmici protiv Moldea. Nije to bilo norveški hladno, nego doista emotivno.

Susret protiv Intera bit će kraj jedne turbulentne polusezone, najturbulentnije u posljednjih 25 godina. Polusezone na kraju koje, vjerovali ili ne, pojedini igrači Dinama više ne smiju ni pozdraviti Antu Ćorića. Njegovi najbolji prijatelji iz kluba danas mu jedva i kimnu glavom. Naravno da u svlačionici postoje i ljudi koji bi za Antu “dali krvi”, koji razumiju u kakvoj se situaciji našao i koji žele da ostane. No nije ih puno. Svega nekoliko. Njih Ante nikad neće zaboraviti.

MMA za Antu na treningu

Nažalost, ima i onih koji na spomen njegova imena kažu: “Koji Ante?”. Ne boli toliko što mu je okrenuo leđa Machado, koji ga je na treninzima pokušavao faulirati potezima koji su vjerojatno zabranjeni i u MMA-u. Boli to što su mu okrenuli leđa neki domaći dečki. Za svaku pohvalu je potez Taravela, koji je jedini od stranaca stao uz njega. Antu se pokušavalo diskreditirati na razne načine. Primjerice...

- Rekli su nam da je Ante izlazio, da postoji snimka, no nitko od nas tu snimku nikad nije vidio. Nitko nikad - kaže jedan od Antinih suigrača.

Do dan danas te snimke nema. Nema ni svjedoka. U isto vrijeme, Machado, eto, njega smo se baš uhvatili, tulumari gdje stigne. Kažu da čak i na treninge zna doći u vrlo “veselom” raspoloženju.

U posljednjem ovogodišnjem nastupu Dinama u Maksimiru navijači će se moći pozdraviti s Antom Ćorićem jer će Dinamov 18-godišnjak zaigrati od prve minute. Bit će to posljednji “lažnjak” koji će napraviti na travnjacima HNL-a. Do neke druge prigode.

Moći će se oprostiti i od Ive Pinta, desnog bočnog koji je vrlo pošteno odradio vrijeme provedeno u Dinamu. Pinto će napustiti Zagreb i otići, najvjerojatnije u Anderlecht. Dinamo će za Portugalca dobiti tri milijuna eura. Mogao bi to biti oproštaj i od golmana Eduarda, koji također ima ponude i vrlo je blizu odlaska. Ponuda ima i Taravel.

Portovih deset milijuna eura

- Ima jako puno upita, pogotovo neslužbenih. Sve frca od upita - rekao je Krznar.

Nakon Intera igrači će tri tjedna provesti daleko od Maksimira. Neki se neće ni vratiti. Prije rastanka Dinamo će u ponedjeljak odraditi skupštinu na kojoj će se razgovarati o poslovanju u 2016. A ona bi mogla početi vrlo dobro jer Porto je za Antu Ćorića spreman platiti deset milijuna eura. Kamo sreće da do toga ne dođe, da Ante ostane u Dinamu, no čini se da će s proljetnim lastavicama odletjeti još jedna “modra” lasta...

Čekalo se samo da Mamić izađe

Predstavnici klubova zainteresiranih za Ćorića već bi započeli razgovore o transferu, ali u Maksimiru, kažu, nemaju s kim razgovarati. Čekalo se da iz pritvora izađe Mamić, bez kojeg se ništa ne može. Zakon kaže da ne smije raditi u klubu, netko će ga morati mijenjati.

Porto prvi izbor, a Everton drugi

Manchester City zapeo je za Ćorića, no problem bi tu bio sličan kao u Realu, teško bi se izborio za minutažu, pa je Everton, uz Porto, glavni kandidat za njegovo dovođenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 176
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju