Obavijesti

Sport

Komentari 7

'U Europi ne postoji igrač koji može zamijeniti Planinića...'

'U Europi ne postoji igrač koji može zamijeniti Planinića...'
1

Nakon što je u sklopu 51. tjedna u ruskoj ligi Himki nadigrao CSKA 75-70, trener pobjedničkog sastava Rimas Kurtinaitis imao je samo riječi hvale za Planinića

VIDEO

Nakon što je u sklopu 51. tjedna u ruskoj košarkaškoj ligi moskovski Himki nadigrao gradskog rivala CSKA 75-70, trener pobjedničkog sastava Rimas Kurtinaitis imao je samo riječi hvale za Zorana Planinića...

Planinić je bio prvo ime dvoboja. Na parketu je proveo 33 i pol minute i za to se vrijeme istaknuo s 20 koševa, pet skokova i šest asistencija! Realizirao je šest od devet pokušaja za dva poena, dok je trice (1-1) i slobodna bacanja (5-5) gađao sa stopostotnim uspjehom.

* Himki je ove sezone na domaćem parketu upisao nekoliko velikih pobjeda poput protiv CSKA-a (PBL liga), Real Madrida, Panathinaikosa i Fenerbahçea (Euroliga). No istovremeno je gubio u gostima kod ljubljanske Olimpije, talijanskog Cantua (Euroliga) i u domaćem prvenstvu protiv Samare. Smatrate li se isključivo domaćinskom momčadi?

- Znate, bolje išta nego ništa. Istina, bili smo prilično neuspješni u gostima, ali iza svakog poraza postoji razlog. Primjerice u Ljubljani nam je nedostajao Zoran Planinić. Da budem iskren, u Europi ne postoji igrač koji ga može adekvatno zamijeniti. Ne zato jer nitko nije dobar, već zato što je naš Hrvat toliko dobar da nam daje jednu potpuno drugu dimenziju igre kada je na parketu – rekao je Kurtinaitis, te nastavio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kada ostanete bez takvog majstora, treba vam određeno vrijeme za prilagodbu. Da nemamo Planinića, trebalo bi proći barem mjesec dana da se momčad nauči igrati bez njega. Protiv Olimpije ga nismo imali, ali smo svejedno izgubili u posljednjim sekundama. Da smo imali Planinića, vjerujte mi da bi rezultat bio u potpunosti drugačiji – zaključio je trener Himkija.

CSKA je do sraza s Himkijem bio stopostotan u domaćem prvenstvu (sedam od sedam), no sada je na omjeru 7-1, dok je Himki, uz utakmicu manje, na omjeru pobjeda i poraza 5-2.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića