Obavijesti

Sport

Komentari 39

'Znam kako je biti i popularan i nepopularan u kratko vrijeme'

'Znam kako je biti i popularan i nepopularan u kratko vrijeme'
1

Svjestan sam da mi je kao treneru rezultat vrlo bitan, ali važan je i stil koji forsiramo. Nekada se i izgubi, no važan je način na koji se to dogodi, kaže hrvatski izbornik...

VIDEO

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač dao je intervju za službene stranice Hrvatskog nogometnog saveza, u kojem je rezimirao nogometnu godinu na izmaku te se osvrnuo na budućnost 'kockastih'. Kormilo reprezentacije preuzeo je uoči dodatnih kvalifikacija protiv Islanda na kojima se uspješno plasirao na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. 

- Sretni smo s onime što smo postigli. Plasirali smo se na Svjetsko prvenstvo i odigrali smo sada nekoliko sjajnih utakmica u kvalifikacijama. Mislim da blagdane možemo proslaviti u dobrom raspoloženju - rekao je Kovač za stranice HNS-a te se još jednom osvrnuo i na SP te što je naučio s boravka na tom velikom turniru:

'Ne bojim se dati priliku mladima, oni to znaju vratiti'

- U kratkom sam razdoblju osjetio što znači biti popularan, a što nepopularan. Svjestan sam da mi je kao treneru rezultat vrlo bitan. Isto tako, znam da je važan i stil koji forsiramo, a ne mogu se uvijek sve utakmice dobiti. Nekada se i izgubi, no važan je način na koji se to onda dogodi. Mislim da su svi jednakog razmišljanja, a to je da smo na dobrom putu - pojasnio je Kovač te dodao:

- Imam odličan stručni stožer koji radi ozbiljno i jako kvalitetno. Na jednom putu razvoja smo. Zajedno smo pokrenuli nešto novo u Hrvatskoj i bilo je u početku malo polemike, ali smatram da je ovo jedini pravi put. Ova reprezentacija ima još puno prostora za napredak i još nismo na svom maksimumu - kaže Kovač te se osvrnuo i na nekoliko puta spominjanu situaciju 'prijateljstva s bivšim suigračima u reprezentaciji':

Bez posebnog tretmana za bivše suigrače

- Kada sam preuzimao reprezentaciju mislio sam da će moje poznanstvo s igračima s kojima sam dijelio svlačionicu biti dobra stvar, no s vremenom sam shvatio kako neki od njih očekuju nekakav poseban tretman, a ja sam jednostavno morao odvojiti svoj privatni život od poslovnog gdje sam izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. 

Istaknuo je hrvatski izbornik posebno mlade igrače i prijateljsku utakmicu protiv Argentine u kojoj su 'pokazali da se na njih može računati'. 

- Počeo sam s trenerskim poslom u drugoj momčadi Red Bulla, vodio sam mladu reprezentaciju Hrvatske, i uvjerio sam se koliko je važno vidjeti što mogu mladi. U prvim se momčadima svi oslanjaju na iskustvo i rutinu, ali ja se nikada nisam bojao dati priliku mladima. Znam da će oni sve zahtjeve ispuniti na terenu, oni su gladni i žedni uspjeha i daju novu energiju cijeloj momčadi. Samo im treba dati samopouzdanje i prigodu, a oni će to znati vratiti - pojasnio je izbornik osvrnuvši se i na razliku između Dinamovih nastupa kod kuće i u Europi, odnosno Rijekinih nastupa u Europi.

'Sjajni smo, ali moramo biti sjajni svih 90 minuta'

- Teško je to objasniti obzirom da nisam svakodnevno s igračima. Rijeka ima jedan veliki plus, a to su navijači i prekrasan ambijent Kantride. Svaki igrač treba podršku, a to u ovom trenutku Rijeka ima, a Dinamo nažalost nema. Dinamo ima kvalitetu i uz pomoć punih tribina mogao bi pokazati mnogo više - rekao je Kovač te otkrio prednosti hrvatske reprezentacije te gdje vidi mogući veliki napredak:

- Imamo jako kvalitetne i tehnički odlične igrače koji mogu u što bržem tempu igrati vrhunski nogomet. Međutim, sve to pada u vodu ako nemate mogućnost ponavljanja i to ne 60, ili 75 minuta, već svih 90 minuta. To je ono što nam možda i najviše nedostaje. Međutim, vidim i da se to sve više i više penje. Igrači ispunjavaju naše zahtjeve i to veseli ne samo mene, nego cijeli stručni stožer i, vjerujem, cijelu domovinu - zaključio je Kovač te na kraju otkrio kao u izboru za najboljeg nogometaša svijeta između toliko spominjanih Lionela Messija i Cristiana Ronalda ipak preferira argentinskog reprezentativca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti