Obavijesti

Sport

Komentari 7

U Kuću slavnih ušla s Tonijem Kukočem, a sad preboljela rak!

U Kuću slavnih ušla s Tonijem Kukočem, a sad preboljela rak!
5

'Nećete vi mene živu oplakivati', rekla je rodbini. 'Kada već imam ovoliko pobjeda do sada, pobijedit ću i ovo', vjerovala je, a na kraju i uspjela. Razija Mujanović dobila je utakmicu života

VIDEO

'Roditelji jedini u obitelji nisu znali s čime se nosim. Njima nisam htjela reći, bili su i ovako dovoljno stari i bolesni. Evo i umrli su, a nikada nisu saznali', priča u razgovoru O kanal jedna od najboljih košarkašica koju su ovi prostori dali - Razija Mujanović (52), koja je pobijedila rak dojke.

- Mislim da je najgore kada vam kažu dijagnozu. Tada ne znate gdje se nalazite - rekla je bivša košarkašica koja je u generaciji s Tonijem Kukočem primljena u FIBA-inu Kuću slavnih 2017. godine.

- Moja braća, moje sestre i njihove obitelji su znali za dijagnozu i bili su mi velika podrška - izjavila je, ali i rekla kako su bili potreseniji od nje.

- Počeli su plakati, a ja sam im rekla: 'Halo, pa ja sam živa! Nećete vi mene oplakivati živu, ja neću umrijeti. Budite sigurni, ja ću se izboriti'.

- Na kraju sam samo željela da jednog dana mogu reći: Kada sam imala toliko pobjeda, evo pobijedila sam i taj rak. 

Imala je 14 godina kada je započeo njen košarkaški uspon u Tuzli. Igrala je za Jedinstvo Aidu, paralelno za mlađe uzraste i seniorsku momčad, a upravo je u njenoj eri klub postao i prvoligaš, a onda i 1989. postao prvak Europe. Najbolja igračica bila je Razija, a uslijedio je ugovor s talijanskim Barijem. 

Još je tri puta bila prvakinja Europe, a četiri puta i najbolja košarkašica 'starog kontinenta'. WNBA-u se priključila 1998. zaigravši za Detroit. Odigrala je 30 utakmica s prosječno 9.1 košem i 5.1 skokom po utakmici, ali se vratila nakon godine dana u Europu dok 2010. nije završila svoju karijeru. 

Bivšoj državi je donijela dva srebra (OI 1988. i i SP 1990.), a potom je nastupala za BiH s kojom je osvojila zlato na Mediteranskim igrama 1993. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu