Obavijesti

Sport

Komentari 9

U Levanteu i dalje glavna tema namještanje, a dolazi Zaragoza

U Levanteu i dalje glavna tema namještanje, a dolazi Zaragoza
1

Pod sumnjom za nedopuštene radnje u utakmici s Deportivom su golman Gustavo Munua, kapetan Sergio Ballesteros, te Juanlu i Juanfran. A danas dolazi Zaragoza

VIDEO

Još od poraza protiv Deportiva atmosfera u svlačionici Levantea je potpuno narušena. Pod sumnjom za namještanje utakmice protiv sastava iz La Corune su vratar Gustavo Munua, kapetan Sergio Ballesteros, te Juanlu i Juanfran. Od spomenute četvorke samo je Juanfran zaigrao u prošlom kolu na Mallorci, dok Juanlu i Ballesteros nisu uopće bili na listi putnika. Ovog tjedna po tom se pitanju oglasio i klupski predsjednik Catalan koji je zaprijetio kako će "letjeti glave" ukoliko se ukaže umiješanost bilo kojeg igrača u sumnjive radnje.

Takav Levante otputovao je prošlog vikenda na Mallorcu nakon što je četiri puta uzastopno poražen, ali je sa Baleara momčad iz Valencije donijela jedan bod i vjerojatno zapečatila sudbinu domaćeg kluba u Primeri. Nije Levante prikazao blistavu igru, pretežno se orijentirao na obranu i kontre, a na remiju najviše mogu zahvaliti sjajnom pričuvnom vrataru Keyloru Navasu koji ih je u nekoliko navrata spašavao.

Na posljednjoj konferenciji novinari su bombardirali trenera Martineza pitanjima o spomenutom slučaju, međutim on je odlučio pričati samo o predstojećem susretu:

- Ne želim ništa prejudicirati i zato neću pričati o istrazi koja se provodi. Moje misli trenutno su na Zaragozi protiv koje trebamo ostvariti pozitivan rezultat. Do sada smo skupili 41 bod što bi nam trebalo biti dovoljno za opstanak, ali iza nas se nalaze neke momčadi poput Deportiva ili Celte koje trenutno igraju u vrlo dobroj formi i osvajaju bodove, pa se javila sumnja da li je to stvarno dovoljan broj bodova za opstanak.

Trener Juan Igancio Martinez ponovno je s liste izostavio sumnjivce Ballesterosa, Munuu i Juanlua koji danas neće konkurirati za nastup. Četvrti "sumnjivac" Juanfran se ozlijedio u prošlom kolu, ali je jučer dobio liječničku dozvolu za nastup, iako ga Martinez nije najavio u početnom sastavu.

Zbog ozljede za nastup danas ne konkurira niti standardni ofanzivac Jose Javier Barkero, a otprije je izvan pogona još i Dariusz Dudka. U odnosu na prošlo kolo Martinez danas može računati na beka Lella koji je najavljen od prve minute u sastavu umjesto spomenutog Juanfrana.

Zaragoza je jedna od momčadi koje se grčevito bore za opstanak, ali sa dvije pobjede u posljednja dva kola pobjegla je iz crvene zone. Čak 15 kola trajao je post Zaragoze, ali jednom kada je pala Mallorca, igrači su dobili potrebnu dozu samopouzdanja i protiv Vallecana je već išlo lakše. Na ruku Zaragozi u tom susretu išli su problemi Rayja s izostancima, ali i nepostojeći penal koji je dosuđen kod rezultata 0-0, a koji je prelomio utakmicu.

- Mislim kako se naša igra nije drastično promijenila, ali pobjeda nad Mallorcom napravila nam je onaj potreban "klik" u glavama. Nakon toga počeli smo vjerovati u sebe i protiv Rayja bili smo mentalno mnogo jači. Kada smo bili u dugačkoj seriji bez pobjede mi smo već na teren izlazili sa sumnjom u svoje mogućnosti, ali sada se to promijenilo i vjerujemo kako možemo ostati u ligi - prokomentirao je promjenu u posljednja dva tjedna Victor Rodriguez.

Jedini igrač kod Zaragoze koji danas ne konkurira za nastup je ozlijeđeni veznjak Edu Oriol, ali on ionako nije standardan u prvom sastavu, pa njegovo neigranje neće biti pretjeran problem za goste.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala,   'modri' tražili crveni karton za Selahija
PRATITE DERBI SEZONE

UŽIVO Rijeka - Dinamo 1-0: Pjaca zabio iz penala, 'modri' tražili crveni karton za Selahija

Bivši igrač 'modrih' pogodio je u gornji desni kut iz penala kojeg je skrivio Pierre-Gabriel na Pašaliću. Taj udarac vjerojatno ni dva golmana ne bi obranila... Suigrači su ga brzo zagrlili, a Pjaca nije proslavio gol
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti