Obavijesti

Sport

Komentari 4

U ponedjeljak kreće skijaški SP! Evo kada će nastupati naši

U ponedjeljak kreće skijaški SP! Evo kada će nastupati naši

Hrvatska reprezentacija je u dosadašnjim nastupima na svjetskim prvenstvima osvojila po deset odličja: po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji. Janici, Ivici i Natku pridružio se Filip Zubčić prije dvije godine

VIDEO

Leona Popović, Zrinka Ljutić, Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš, Matej Vidović, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić činit će hrvatsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje je na rasporedu od 6. do 19. veljače na francuskom skijalištu Courchevel Meribel.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dvije Hrvatice u top 5 01:01

Prvi će na stazu Tvrtko Ljutić već u utorak 7. veljače, kao jedini hrvatski predstavnik u alpskoj kombinaciji, a preostali nastupi će biti u tehničkim disciplinama koje su na rasporedu od 14. do 19. veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Filip Zubčić će 14. veljače nastupiti samo u kvalifikacijama za paralelnu utrku, disciplini u kojoj je prije dvije godine u talijanskoj Cortini d'Ampezzo osvojio srebrno odličje.

FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom

Istoga dana (14.2.) na rasporedu je ekipno natjecanje u toj disciplini, a dan poslije će se skijašice i skijaši boriti za pojedinačna odličja.

U četvrtak, 16. veljače, Zrinka Ljutić će nastupiti u veleslalomu, a Samuel Kolega, Leon Nikić i Tvrtko Ljutić će se okušati u kvalifikacijama u istoj disciplini i pokušati se pridružiti Filipu Zubčiću u glavnoj utrci koja je na rasporedu dan poslije (17.2.)

U slalomskoj vožnji na Olimpijskim igrama Popović završila 23., Ljutić 25., a Komšić izletjela

Svjetsko prvenstvo će završiti natjecanjima u slalomu. Leona Popović i Zrinka Ljutić će na stazu u subotu, 18. veljače, a posljednjeg dana SP-a će u borbu za odličja krenuti Filip Zubčić, Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matej Vidović.

Hrvatska reprezentacija je u dosadašnjim nastupima na svjetskim prvenstvima osvojila po deset odličja: po pet u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Janica Kostelić je osvojila pet medalja, a svih pet su joj donijele i naslov svjetske prvakinje: 2003. u švicarskom Sankt Moritzu je slavila u slalomu i kombinaciji, a 2005. u talijanskoj Santa Caterini je obranila svoje naslove osvojene dvije godine prije i dodala im zlato u spustu.

Zagreb: 5.1.1982. ro?ena Janica Kosteli?

Njen brat Ivica Kostelić je 2003. u švicarskom St. Moritzu također postao svjetski prvak u slalomu. U kombinaciji je 2013. u austrijskom Schladmingu osvojio srebrnu medalju, a do bronce je doskijao u superveleslalomu 2011. u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

Sljeme: FIS, Muški no?ni slalom, pobjedni?ko postolje

Janici i Ivici se kao osvajačima odličja na svjetskom prvenstvu 2009. u francuskom Val d'Isereu pridružio Natko Zrnčić-Dim osvojivši treće mjesto u kombinaciji.

Prije dvije godine Filip Zubčić je postao četvrti hrvatski osvajač medalje na SP-u, kad je u premijernom izdanju paralelne utrke u pojedinačnoj konkurenciji osvojio drugo mjesto.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida