Obavijesti

Sport

Komentari 2

U pozitivnom raspoloženju Dodig čeka zadnji dio sezone

U pozitivnom raspoloženju Dodig čeka zadnji dio sezone
1

Trenutno je hrvatski tenisač Ivan Dodig zajedno s Brazilcem Melom, osmi par svijeta, dok je u pojedinačnoj konkurenciji ima otvoreni put prema najboljih 30

VIDEO

Dodig iza sebe ima jako dobru sezonu za sada. Vratio se prvih 50 u pojedinačnoj konkurenciji, a u parovima se nameće kao jedan opasan igrač. To je potvrdio ulaskom u finale Wimbledona zajedno sa svojim partnerom Melom. Iako je trenutno 22. igrač na svijetu u igri parova, zajedno sa svojim partnerom je trenutno osmi par na svijetu, što znači da je nastup u Londonu na završnici i više nego izgledan.

U Wimbledonu i općenito na travi, bio je dobar ovog ljeta.  Na jedinom travnatom Grand Slam turniru je došao do četvrtog kola u  ˝singlu˝, ali ima za čime žaliti jer Ferrer nije bio u pravom izdanju na tom turniru, a opet je napravio dobar rezultat. Dodig je dva seta bio ravnopravan igrač, ali je nakon tiebreak ostao bez igre, što nije prvi put da se događa i to je nešto na čemu će morati poraditi.

- U Londonu nisam bio ni svjestan koliko sam dobar rezultat napravio. Sad kad se sve sleglo, vidimo koliko je to veliko za mene. Odigrao sam najbolji Grand Slam u karijeri, pojedinačno igrao u četvrtom kolu, u parovima stigao do finala. Sve to napravio sam na turniru s najvećom tradicijom u teniskom svijetu i definitivno na mjestu gdje rezultat vrijedi više nego bilo gdje drugdje - kazao je zadovoljni Dodig iz današnje perspektive.

Prošlog ljeta nije napravio ništa na ovoj sjevernoameričkoj turneji, tako da ima otvoren put za još veći uzlet na ljestvici.

- Igrat ću turnire u Atlanti, Washingtonu, dva Mastersa Montreal i Cincinnati i na kraju Us Open. Igrat ću na tvrdoj podlozi, koja mi više odgovara i vjerujem napraviti dobar rezultat. Želja mi je ostati do kraja godine u prvih 50, a ukaže li se prilika, plasirati se i među 30 najboljih - kazao je Dodig.

Berankis je do drugog kola došao u neizvjesnom, ali i susretu koji  nije zaslužio biti ATP meč. Litvanac nije ostvario pobjedu još od svinja, pa je njemu vjerojatno nevažno kako je došao do pobjede. Bilo ej tu i previše amplituda i preokret da bi ih se sve navelo. U prvom setu je Berankis gubio 0-4 i 2-5, te 0-2 u tiebreaku, ali je nekako izašao kao pobjednik u njemu.

U drugom nije uspio ponoviti takav preokret, te je Zverev lako došao do seta. U trećem je Nijemac došao do prednosti i servisa za pobjedu, ali nije dovršio stvar kada je imao priliku. Propustio je i meč loptu, a tiebreak je bio čista lutrija u kojoj je više sreće imao Berankis. Prema izvještajima, Litvanac nije igrao dobro, ali se borio. Koliko će samopouzdanje zbog pobjede, pokriti očite nedostatke u njegovoj formi, pokazat će susret protiv dobrog Dodiga.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov
'MODRA' LUDNICA

VIDEO Velika fešta u Zagrebu: Tisuće navijača s dinamovcima pjevalo i proslavilo novi naslov

Dinamo je slavio naslov na zagrebačkim ulicama prvi put od 2007. godine. Igrači su od Maksimira do Trga stigli otvorenim autobusom, a ispratio ih je korteo. Na središnjem trgu feštalo se neumorno

VIDEO Bruno Petković pozdravio bivše čelnike Dinama, navijači ih izviždali! 'Budite gospoda'
ADEMI PODRŽAO PETKA

VIDEO Bruno Petković pozdravio bivše čelnike Dinama, navijači ih izviždali! 'Budite gospoda'

Jedan pozdrav s gospodinom s kojim nisam imao doticaj i uopće nismo bili u dobrim odnosima, Mirko Barišić. Drugi pozdrav za mladu damu koja je Dinamu dala više od dvadesetak godina, za Vlatku Peras, rekao je Petković
VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković
KLASAN POTEZ

VIDEO Navijači Dinama pjevaju 'Bit će Rijeka ku*** šampion!', a pogledajte što radi Petković

Francuz Bernauer nije bio svjestan što viče masa pa je podigao ruke, a onda mu je sve objasnio 18-godišnji Vrbančić. Dok je Petković stigao iz pozadine i jednim pogledom smirio Ristovskog