Obavijesti

Sport

Komentari 602

Barca opet ona stara! Okrenula Milan i ušla u četvrtfinale LP-a

Barca opet ona stara! Okrenula Milan i ušla u četvrtfinale LP-a
11

Uoči uzvrata malo tko je davao šanse Barci za prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, no Katalonci su nadoknadili 0-2 san San Sira i razbili Milan 4-0 na Nou Campu

VIDEO

Jedna visoka lopta prevarila je obranu Barcelone, a najednom se M'Baye Niang našao sam samcat oči u oči s Victorom Valdesom. No umjesto da lakoćom matira golmana Katalonaca, 18-godišnji Francuz pogodio je lijevu stativu u 38. minuti nakon čega su domaćini raščistili akciju.

Da je zabio Milan bio izjednačio na 1-1, a Barceloni bi za prolazak u četvrtfinale trebala čak tri gola. A Barca je takva momčad, koja jednostavno ne prašta takve promašaje. Odmah u sljedećoj akciji Iniesta je ukrao jednu loptu indisponiranom kapetanu Ambrosiniju te proslijedio loptu Messiju. Leo se zahvalio na lijepoj asistenciji i dvije minute kasnije povisio na 2-0 na Nou Campu!

Od te 38. do 40. minute dogodio se prijelomni trenutak u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, u kojoj je Barcelona napravila pothvat nadoknadivši 0-2 zaostatak sa San Sira te pregazivši 'rossonere' kod kuće 4-0!

A prije ključnih 90 minuta na Nou Campu malo tko je davao šanse katalonskoj momčadi, za koju su mnogi tvrdili da je u posljednje vrijeme izgubila snagu u odstustvu bolesnog trenera Tita Vilanova. No Barcelona je se 'podigla iz pepela' i pokazala svima da je jednostavno bezobrazno otpisati takvu momčad.

Razbivši Allegrijevu momčad Barca je postao prvi kolektiv, koji je nadoknadio 0-2 zaostatak u prvoj utakmici u povijesti Lige prvaka. Da se sprema nešto veliko nagovjestio je Leo Messi već u 5. minuti donijevši vodstvo domaćinima sjajnom 'plasirkom' u rašlje za 1-0. 

Barca je nakon 17. minuta mogla imati i veće vodstvo, ali zahvaljujući sjajnom Abbiatiju Milan je još imao prednost za četvrtfinale. Onda se dogodio kobni promašaj Nianga u 38. minuti što je nagovjestio kraj talijanske momčadi. Messi je drugim golom u 40. minuti za 2-0 anulirao prednost iz prve utakmice, a prave muke nastavile su se u nastavku.

Milan je krenuo u rizik otvoreno napavši Barcelonu, što su Katalonci, naravno, kaznili u 55. minuti. Xavi je sjajno proigrao Davida Villu, koji je rutinirano matirao Abbiattija za 3-0 vodstvo, ali i ono ukupno.

U posljednjim minutama gosti su 'išli na glavu', a momčad Jordija Roure uništila je sve nade 'rossonerima' postavivši velikih 4-0 u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Liga prvaka, osmina finala, uzvratna utakmica:

Barcelona - Milan 4-0 (Messi 5, 40, Villa 55, Jodri Alba 90+2), 0-2

  • Dvama golovima Leo Messi je stigao do brojke od 58 golova u Ligi prvaka čime je postao drugi najbolji strijelac u povijesti natjecanja, iza Raula (71 gol)
  • Messi je zabio 16. puta po dva ili više golova u jednoj utakmici Lige prvaka,drugi put protiv Milana
  • Barcelona je postala prva momčad u povijesti Lige prvaka, koja je nadoknadila zaostatak 0-2 iz prve utakmice
  • Milanu je ovo već četvrti 4-0 poraz u europskim natjecanjima, treći od španjolske momčadi
  • Messiju su ovo prvi golovi protiv talijanskih momčadi zabijeni iz igre.
  • Katalonci su nakon šest nokaut utakmica Lige prvaka na Nou Campu prošli bez primljenog gola
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 602
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka