Obavijesti

Sport

Komentari 2

U punoj Areni Zagreb svečano zatvorene 15. INA Igre mladih

U punoj Areni Zagreb svečano zatvorene 15. INA Igre mladih
18

Gašenjem plamena u prepunoj Areni Zagreb svečano su zatvorene INA Sportske igre mladih 2011. U Areni su graničara igrali i nogometaši Dinama te novinari

VIDEO

Plamen je ugasio Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja  koji je naglasio važnost ove sportske manifestacije koja se već godinama odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade Jadranke Kosor.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, kao suorganizator velike završnice  oskušao se u graničaru. Kapetan „Brzih“ u svom pobjedničkom timu zaigrao je s nogometašima Dinama (Jurčić, Kelava, Sammir, Vida, Badelj i Kovačić) te Zoranom Mamićem. Ova sportska ekipa natjecala se protiv „Žestokih“ koju su činili novinari Hloverka Srzić-Novak, Lana Banely, Željko Vela, Petar Pereža, Tomislav Jelinčić, Filip Brkić, Dragan Primorac, Dubravko  Šimenc i Veljko Mršić. 

Zdravko Marić, predsjednik INA Sportskih igara mladih tom prilikom je istaknuo: 

- Današnja puna Arena i 80.000 sudionika dokaz su kako idemo u dobrom smjeru te imamo potporu djece i mladih koja nam je najpotrebnija. Sve dok se sudionici s osmijehom vraćaju svojim domovima mi znamo da naša misija uspijeva te da slogan kroz koji djelujemo “Živimo život bez droge jer droga uzima život“, nije samo slovo na papiru.

Također, Marić je zahvalio i Ini, generalnom sponzoru Igara na velikom trudu kako bi ovogodišnje INA Sportske igre mladih unaprijedili i bili što kvalitetniji. 

Ivan Krešić, član Uprave Ine izjavio je da INA, koja je prisutna u našem društvu već desetljećima, dajući podršku ovakvim projektima pokazuje da prepoznaje prave vrijednosti te dodao: 

- Mogu reći da su INA Sportske igre mladih mnogo više od sporta i natjecanja. Pred sobom vidim mlade ljude koji su tijekom protekla tri mjeseca kroz sport i druženje naučili mnogo toga kao što je primjerice fair play, pravednost, timski rad i upornost. Sve to što ste naučili pratit će vas dalje kroz život. A ono najvrednije što ste stekli su svakako prijateljstva koja su važan oslonac u životu. I ponosan sam što je upravo  INA tome dala svoj doprinos. 

INA Sportske igre mladih 2011. okupile su rekordan broj sudionika od čak 80.000 natjecatelja koji su se natjecali u deset sportova. Natjecajući se po cijeloj Hrvatskoj, veliko finale odigralo se u Splitu. I po prvi put u 15. godina, koliko se Igre odvijaju, svečano zatvaranje održano je izvan Splita.

Nagrada za fair play 

Tijekom svečanosti roditelji Jakovac uručili su nagradu za fair play ekipu, koja je otišla u ruke Domagoju i Franu, iz Zagrebačke županije, a koje je ujedno prigodnim poklonom nagradila i INA.  Matteo Tim Jakovac – nagrada za fair play dodjeljuje se tradicionalno već nekoliko godina ekipi koja na terenu i izvan njega, iskaže brigu za svoje suigrače. Domagoj i Fran natjecali su se u odbojci na pijesku, kategorija 1996. i mlađi.

- Zahvaljujući fair play igri besplatno smo ljetovali i u Splitu, iako nismo pobijedili na Regionalnom natjecanju. No nastupit ćemo i iduće godine i potrudit se biti još bolji - kazao nam je Domagoj. 

Noviteti u 2011.:

INA – Industrija nafte d.d. generalni sponzor INA Sportskih igara mladihh

Prijave putem weba, telefona, Facebooka i na pojedinim INA Benzinskim postajama

80.000 natjecatelja 

Županijsko natjecanje održano u svim županijskim središtima, širom cijele Hrvatske 

Regionalno natjecanje održano u četiri regije: Istok, Srednja Hrvatska i Jug (uz Grad Zagreb)

Finale u Splitu s 1.400 finalista koji su po tjedan dana besplatno boravili u Splitu

Stars Međunarodni dani INA Sportskih igara mladih okupili su djecu iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Estonije, Mađarske, Crne Gore i Hrvatske

Sportske igre mladih, po prvi put održani u Bosni i Hercegovini s 11.000 sudionika – širenje na regiju 

Mađarska želi Sportske igre mladih 

Jose Mourinho – novi ambasador INA Sportskih igara mladih 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled