Sport

Komentari 11

U Srbiji se stvara nova velika vaterpolska sila: Beogradski klub želi napraviti 'dream team'

U Srbiji se stvara nova velika vaterpolska sila: Beogradski klub želi napraviti 'dream team'

Već je sada Novi Beograd dogovorio dolazak dvojice srpskih reprezentativaca, Duška Pijetlovića te Radomira Drašovića. U završnoj fazi jesu i pregovori s Nikolom Jakšićem, no prave su bombe Dušan Mandić i Aleksandar Ivović

Koliko nam god u Hrvatskoj bilo teško to priznati, srpski vaterpolo dominirao je dobar dio prošlog desetljeća. Reprezentativni, dakako. Od 2014. kada je postala europski prvak pa do 2016., Srbija je nanizala četiri velika naslova, uključujući i onaj koji joj je jedini nedostajao - olimpijski. Hrvatska je prekinula dominaciju susjeda u zlatnoj nam Budimpešti 2017. godine da bi se odmah godinu dana kasnije Srbija opet vratila na tron, tada europski. 

Međutim, u isto je vrijeme pusta suprotnost bio srpski klupski vaterpolo. Dva velikana, Partizan i Crvena zvezda, životarili su, Partizan je bio pred gašenjem, klub nije imao sredstava da bi osigurao toplu vodu na svojoj Banjici. I tako dalje, i tako dalje. Pa je, primjerice, prvak Srbije 2019. postao Šabac. Klub koji deset godina nije imao svoj bazen.

Uz apel najvećih i najtrofejnijih grača, pa i državnu intervenciju, srpski klupski vaterpolo u skoroj budućnosti opet bi mogao biti faktor na europskoj sceni. Ne (još uvijek) Partizan i Crvena zvezda, ne ni Radnički koji je postao prvi srpski klub s naslovom regionalnog prvaka  i prije nekoliko godina bio je moćan - već Novi Beograd. Klub koji je osnovan 2015. godine!

Da taj klub ima ozbiljne ambicije, potvrdio je još prije dvije godine dovođenjem Vladimira Vujasinovića za trenera. Prošlog ljeta, pak, iz Mladosti je doveo Miloša Ćuka, prije nekoliko dana uzeo organizaciju završnice Lige prvaka od 2021. do 2023. te time automatski i ulaznicu za najjače klupsko natjecanje, a ovoga ljeta... Ukratko, želi okupiti "creme de la creme" srpske reprezentacije.

Već je sada Novi Beograd dogovorio dolazak dvojice srpskih reprezentativaca, i dalje ponajboljeg centra svijeta Duška Pijetlovića te braniča Radomira Drašovića. U završnoj fazi jesu i pregovori s Nikolom Jakšićem iz Ferencvarosem, no to možemo nazvati ništa u odnosu na ono kakve bi dvije vaterpolske bombe mogle puknuti. 

To su Dušan Mandić i Aleksandar Ivović, dvije najveće zvijezde Pro Recca. Prvom je, navodno, poslan "bianco" ček, dok drugom uskoro istječe ugovor i na stolu ima ponudu koju je teško odbiti. Odakle novac? Aleksandar Šapić godinama je bio predsjednik Općine Novi Beograd i njegova je stranka ondje na vlasti...

Dakle, ostvari li Novi Beograd sve svoje naume - a među njima je još i Strahinja Rašović, kojeg bi s Radničkim mijenjao za Ćuka - vaterpolo će dobiti novu silu, izgledno i glavnog favorita Lige prvaka...

Najčitaniji članci