Obavijesti

Sport

Komentari 88

VIDEO Torcida ozlijedila osam policajaca i uništila četiri vozila u sukobima nakon utakmice

VIDEO Torcida ozlijedila osam policajaca i uništila četiri vozila u sukobima  nakon utakmice

Policija je objavila i kako tijekom dana utakmice nije zabilježen niti jedan incident povezan s utakmicom, a kako su nerede nakon utakmice brzo stavili pod kontrolu

VIDEO

Lokomotiva i Hajduk remizirali su na do kraja ispunjenoj Kranjčevićevoj. Većinu gledatelja činili su Hajdukovi navijači, a nakon utakmice došlo je do sukoba policije sTorcidom. Izvješče policije prenosimo u cijelosti:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

torcida nered 00:42

"Jučer, 8. prosinca 2023. godine od 17.30 do 19.25 sati na Trešnjevci u Kranjčevićevoj ulici na stadionu NK „Zagreb“ odigrana je nogometna utakmica između NK „Lokomotiva“ i NK „Hajduk“ na kojoj je bilo nazočno oko 4500 gledatelja (od čega oko 1400 gostujućih).
 
Osiguranje utakmice je vodila Policijska uprava zagrebačka s ciljem poduzimanja svih mjera i radnji kako bi utakmica s aspekta sigurnosti prošla u najboljem redu.

Nova snimka sukoba Torcide i policije. Gađali ih kantama, u obračunu ozlijeđena 3 policajca
Nova snimka sukoba Torcide i policije. Gađali ih kantama, u obračunu ozlijeđena 3 policajca


 
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji u njihovoj nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Osiguranje do samog kraja utakmice proteklo je bez sigurnosnih izgreda, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja.
 
Tijekom nadziranog izlaska gostujućih navijača s istočne tribine, veća skupina navijača izravno je napala policijske službenike, koji su radi odbijanja napada na sebe upotrijebili sredstva prisile (tjelesna snaga, raspršivač s nadražujućom tvari i službena interventna palica - tonfa) i u kratkom vremenskom roku uspostavili povoljno stanje javnog reda i mira te osigurali odlazak navijača, bez daljnjih postupanja.
 
Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije privedena su trojica gostujućih navijača, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprečavanju nereda na športskim natjecanjima i jedan zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Napad na službenu osobu“. U tijeku je kriminalističko istraživanje.
 
U samom je događaju lakše ozlijeđeno osam policijskih službenika. Oštećena su tri službena policijska vozila i jedan osobni automobil. Također, tijekom osiguravanja šire zone mjesta održavanja javnog okupljanja i centra grada Zagreba nisu zabilježeni negativni sigurnosni događaji, oštećenja imovine ni ozljeđivanja osoba, odnosno tijekom čitavog dana na području Zagreba nismo zabilježili niti jedan incident povezan s nogometnom utakmicom koji bi utjecao na stanje sigurnosti."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika