Obavijesti

Sport

Komentari 0

U Umagu samo trojica Hrvata, dvojica igraju međusobno na startu, a Čilić čeka kvalifikanta

U Umagu samo trojica Hrvata, dvojica igraju međusobno na startu, a Čilić čeka kvalifikanta
6

Moram reći da sam pogodio da će Prižmić - Ajduković igrati u prvom kolu. Drago mi je da je Marin tu nakon 2014. Nažalost, imamo jedan otkaz, jedan ali vrijedan. No, Umag je veći od igrača, rekao je Ivanišević

VIDEO

Nino Serdarušić i Jerko Brkić, hrvatski predstavnici u kvalifikacijama za 33. izdanje umaškog Plava Laguna Croatia Opena, zaustavljeni su već u prvom kolu pa će tako hrvatski tenis u glavnom ždrijebu ostati na trojici predstavnika: povratniku Marinu Čiliću, Dini Prižmiću i Duji Ajdukoviću. 

Pokretanje videa...

Intervju s Goranom Ivaniševićem VIDEO

Za 26-godišnjeg Serdarušića (ATP - 295.) ovo je bio četvrti nastup u umaškim kvalifikacijama i treći poraz već na startu. Sa 6-4, 6-2 bolji od hrvatskog Davis Cup reprezentativca bio je drugi nositelj kvalifikacija Čileanac Tomas Barrios Vera (ATP - 125.). Serdarušić je uz to četiri puta dobio i pozivnicu za glavni turnir, što je iskoristio za jednu pobjedu, kad je 2019. u prvom kolu bio bolji (6-3, 6-3) od Argentinca Marca Trungellitija.

Splićanin Jerko Brkić je pozivnicu za kvalifikacije zaradio kao pobjednik serije turnira "Road To Umag", ali je nije uspio pretočiti u nešto više od nastupa. Brkića, koji nema pojedinačni ATP renking, u prvom je kolu svladao četvrti nositelj, Kazahstanac Timofej Skatov (ATP - 134.), sa 6-2, 6-2.

Umag: Poznati tenisa?i koji su nastupali na ATP Studena Croatia Openu

Marin Čilić će u povratničkom nastupu na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu igrati protiv igrača iz kvalifikacija, odlučeno je ždrijebom koji je u subotu održan u Stella Marisu, a za mjesto u 2. kolu međusobno će igrati dobitnici pozivnica Dino Prižmić i Duje Ajduković.

- Lijepo je ponovno biti tu nakon dugog niza godina. Sretan sam što sam dobro odradio rehabilitaciju, koljeno se stvarno osjeća dosta dobro i veseli me povratak na teren. Ovdje sam 2005. prvi put zaigrao na ATP Touru i sad se zaokružuje priča s povratkom, tako da mi je to baš jako drago. Nadam se da će turnir proći jako dobro. Bit će lijepo vratiti se na Tour i nadam se stvarno jednom super tjednu - rekao je Marin Čilić, koji se na umaški turnir vraća nakon 2014., a ovdje će odigrati i prvi meč nakon šestomjesečnog izbivanja zbog ozljede koljena.

Zagreb: Goran Ivanišević u parovima igrao na Stars Open Touru

Ždrijebu je nazočio i Goran Ivanišević, koji se u Umagu pojavio u osvježenom, ljetnom izdanju i dobro raspoložen.

- Moj ždrijeb nije loš. Moram reći da sam pogodio da će Prižmić - Ajduković igrati u prvom kolu. Drago mi je da je Marin tu nakon 2014. Nažalost, imamo jedan otkaz, jedan ali vrijedan (Holger Rune, nap. a.). No, i bez toga se može. Ipak je Umag veći od igrača. Očekujemo puno dobrih mečeva. Veselim se i dobrim igrama naših igrača - poručio je legendarni wimbledonski pobjednik čije ime nosi i glavni umaški stadion na kojem će u svojstvu prvog nositelja ove godine nastupiti Čeh Jiri Lehečka.

On je slobodan u prvom kolu, ali bi u prvom nastupu mogao zaigrati protiv jednog od trojice bivših umaških pobjednika i osvajača Grand Slam naslova, Austrijanca Dominica Thiema, koji će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta.

Dino Prižmić izgubio od Richarda Gasqueta na ATP turniru u Banja Luci

U toj je četvrtini ždrijeba i Marin Čilić, koji bi u slučaju pobjede nad kvalifikantom, u drugom kolu igrao protiv boljeg iz meča sedmog nositelja, Talijana Mattea Arnaldija i još jednog igrača iz kvalifikacija.

U gornjoj polovici ždrijeba su juniorski pobjednik Roland Garrosa Dino Prižmić i Duje Ajduković, a pobjednik njihovog dvoboja će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja petog nositelja, Australca Christophera O'Connella i Mađara Zsombora Pirosa.

Švicarac Stan Wawrinka će u povratničkom umaškom nastupu igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede čeka ga dvoboj protiv boljeg iz susreta Švicarca Marc-Andree Hueslera i Argentinca Federica Corije.

Tennis Internationals - ATP Challenger Milano 2021

Drugi nositelj, Talijan Lorenzo Sonego, u drugom kolu čeka boljeg iz meča bivšeg umaškog pobjednika Marca Cecchinata i Rusa Aleksandera Ševčenka. Treći nositelj, Austrijanac Sebastian Ofner, u drugom kolu čeka pobjednika dvoboja Australca Alexeija Popyrina i Francuza Benjamina Bonzija, a četvrti nositelj Španjolac Roberto Carballes Baena će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz sraza Japanca Tara Daniela i 17-godišnjeg Španjolca Martina Landalucea, koji je u turnir ušao s pozivnicom.

Mečevi glavnog turnira započinju u utorak, a u subotu i nedjelju su u Stella Marisu na rasporedu kvalifikacijski mečevi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"