Sport

Komentari 162

U Varšavi bi moglo biti i gore nego u Dubravi: Huligani Legije spremaju sačekušu za Boyse

U Varšavi bi moglo biti i gore nego u Dubravi: Huligani Legije spremaju sačekušu za Boyse

Prošli je tjedan u Dubravi bilo vatreno u okršaju 'Boysa' - onih iz Zagreba i onih iz Varšave. A očekuje se i 'uzvrat' jer Dinamo ide u Poljsku, a tamo bi trebali i 'zločesti plavi dečki' koje 'željno iščekuju Teddy boysi'

Čekamo vas u Varšavi! Bit će lijepo kad dođe ovo smeće, vojska će morati u glavni grad! Čekaju vas pozdravi, samo su neke od poruka na društvenim mrežama koje su poljski huligani Teddy boysi uputili Bad Blue Boysima prije uzvratne utakmice Dinama i varšavske Legije u pretkolu Lige prvaka koja je na rasporedu u utorak, 10. kolovoza, s početkom u 21 sat.

POGLEDAJTE VIDEO: Boyse čeka pakao u Varšavi?

Točnije, uputili su ih oni koji se na internetu nazivaju Teddy boysima, ali Poljaci su prošli tjedan u Dubravi pokazali kako nisu samo Internet ratnici, iako se to o njima jako dobro znalo. Tako da je gotovo sigurno da ćemo gledati neki novi okršaj, ako navijači Dinama uspiju proći granicu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tučnjava navijača u Dubravi

Pitanje je kakva je politika poljske policije na granicama jer teško je za povjerovati da netko iz Hrvatske usred kolovoza ide na odmor u Poljsku, a i zbog covid putovnica zasigurno otpada dio 'ekipe' koja se htjela zaputiti u Poljsku i 'obraniti čast' hrvatskih navijača. Dio je to 'ultras folklora' htjeli mi to priznati ili ne - događa se i događat će se, a situacija je sigurno napetija nakon svega što se događalo u zagrebačkoj Dubravi. Naravno, opravdanje za razbijanje ne postoji.

Podsjetimo, Teddy Boysi su sa juga i sjevera stigli u Zagreb, što s mora, što preko Bosiljeva, što preko Mađarske - teško je utvrditi tko ide na more, a tko na utakmicu pa je stotinjak organiziranih poljskih huligana stiglo u, kako su kasnije sami rekli, 'najzloglasniji' zagrebački kvart, ali nisu očekivali tako brojne i 'dobro opremljene' BBB-e koji su, uz već dobro poznati epilog sa štetom na obližnjim automobilima i ugostiteljskim objektima, 'otjerali' Poljake. 

Nadalje, na tribinama smo vidjeli i čuli samo BBB-e iz vrlo jednostavnog razloga jer je Uefa zabranila dolazak gostujućih navijača te su iz tog razloga s tribina bili izbačeni navijači Dinama na Islandu. Tako da ni 'modri' neće imati podršku s tribina u poljskoj, ali Legija će zasigurno imati veliki vjetar u leđa. Spomenuta je navijačka skupina jedna od najutjecajnijih na klub u Europi te doslovno preko društvenih mreža smjenjuju trenere.

No, s druge strane, odlikuju ih odlične koreografije i neumorna grla koja sigurno neće štedjeti protiv Dinama nakon što njihov klub ima aktivnih 1-1 prije uzvrata. A pitanje je hoće li se dan prije dogovoriti 'Ustawka' u poljskom stilu ili Poljaci samo planiraju uzvrat na bilo koji način zbog 'poraza' u Zagrebu - vidjet ćemo. 

Bilo kako bilo, već bi danas u večernjim satima mogli čuti nove vijesti iz Poljske. Zasad, u poljskim medijima o tako nečemu nema ni riječi...

Najčitaniji članci