Obavijesti

Sport

Komentari 70

U Zrinjskom ogorčeni na HNS i Uefu: 'Ma ovo je pravi apsurd!'

U Zrinjskom ogorčeni na HNS i Uefu: 'Ma ovo je pravi apsurd!'
1

Iz Zrinjskog su poslali priopćenje povodom otkazivanja prijateljske utakmice koju je Hrvatska trebala odigrati protiv Zrinjskog. Ogorčeni su na Uefu, a prozivaju i HNS...

VIDEO

Sve je bilo spremno za spektakl 1. lipnja. Hrvatska nogometna reprezentacija trebala je gostovati Pod Bijelim brijegom u Mostaru u prijateljskoj utakmici protiv Zrinjskog. Ideja je bila sjajna, stadion bi bio krcat, svi su bili oduševljeni osim - Uefe. 

Hrvatska je trebala pripreme u Međugorju zaključiti prijateljskim susretom protiv Zrinjskog, ali Uefa je spustila palac dolje. U Zrinjskom su ogorčeni te su poslali priopćenje koje vam donosimo u cijelosti. Iz priopćenja je vidljivo da su u klubu ogorčeni Uefom, ali i HNS-om kao sukrivcem za otkazivanje ogleda.

Nakon priopćenja Zrinjskog, oglasio se i HNS. I njihovo prioćenje prenosimo vam u cijelosti.

Priopćenje Zrinjskog:

“Obrazloženje Uefe, zbog kojeg je odbijen zahtjev za autorizacijom utakmice, krajnje je apsurdan i nelogičan. Naime, Uefa je svoju odluku obrazložila ‘zabrinutošću zbog sigurnosnog rizika’, a do tog zaključka je došla, kako je obrazloženo, ‘na temelju svih informacija dobivenih iz nacionalnih saveza, odnosno Nogometnog saveza BiH (N/FS BiH) i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)”, navode u Zrinjskom te podsjećaju kako je službeni zahtjev za autorizacijom utakmice na adrese Uefe i Fife poslan tek nakon što su istu autorizirali N/FS BiH i HNS.

Stoga nam je potpuno nerazumljivo na osnovu kojih informacija je Uefa donijela zaključak o postojanju ‘sigurnosnog rizika’, jer je N/FS BiH takve informacije mogao proslijediti samo na osnovu postojanja službenog akta od strane Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije, koji je, valjda ne treba podsjećati, jedini nadležan za procjenu postojanja ili nepostojanja sigurnosnog rizika”, navodi se u priopćenju.

Iz Zrinjskog podsjećaju da je učinjen maksimalan napor u pripremnim radnjama vezanim za organizaciju spomenute utakmice te ističu žaljenje i razočaranost zbog, kako navode, očite želje pojedinaca da spriječe odigravanje prijateljske nogometne utakmice.

HŠK Zrinjski još jednom želi izraziti veliku zahvalnost izborniku nogometne reprezentacije Hrvatske Igoru Štimcu, koji je imao veliku želju dovesti službeno četvrtu reprezentaciju svijeta u Mostar, iako je zbog te ideje naišao na očito protivljenje čelnika vlastitog saveza, što je također jasno iz obrazloženja Uefe.

HNS-ovo priopćenje:

"Hrvatski nogometni savez primio je dopis iz Uefe u kojem se uskraćuje suglasnost odigravanju prijateljske utakmice Zrinjski - Hrvatska 1. lipnja 2013.

HNS izražava duboko žaljenje što je Uefa uskratila suglasnost pa se utakmica u ovom terminu evidentno neće moći odigrati usprkos želji oba nacionalna saveza. HNS, naravno, poštuje proceduru i prihvaća odluku Uefe u čijoj je ingerenciji konačna odluka u dogovaranju međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija.

Svim prijateljima i simpatizerima hrvatske reprezentacije u Bosni i Hercegovini Hrvatski nogometni savez obećava da će hrvatska reprezentacija u prvom mogućem sljedećem terminu - kada će to prema Fifinom kalendaru i aktivnostima reprezentacije biti moguće - odigrati ovakvu utakmicu.

Istodobno, Hrvatski nogometni savez veseli se pripremama i boravku u Međugorju gdje će hrvatska reprezentacija pronaći načine za druženje s hrvatskim navijačima."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti