Obavijesti

Sport

Komentari 393

Uefa će otvoriti slučaj protiv Hrvatske: To je teroristički čin!

Uefa će otvoriti slučaj protiv Hrvatske: To je teroristički čin!
1

Moram biti ponosan na igrače, nastojali smo doći do pobjede. Imamo još jednu utakmicu, nadam se da ćemo biti dobri u njoj ako je uopće budemo igrali, rekao je Čačić

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija vjerojatno bi već bila u osmini finala Europskog prvenstva da šačica huligana nije prekinula ogled protiv Češke pet minuta prije kraja bacivši desetke baklji i jedan topovski udar koji je potpuno poremetio koncentraciju igrača.

Češka je na koncu zabila za 2-2, a pitanje je i hoće li "vatreni" uopće nastaviti natjecanje na EP-u. S obzirom na to da smo recidivisti, nije isključeno ni da nas izbace s natjecanja. Uefa će u subotu otvoriti postupak protiv Hrvatske, saznaju 24sata.

- To je teroristički čin! To nisu hrvatski navijači, već teroristi. Njih nema puno, od sedam do deset. Ne mogu vjerovati da se država s njima ne može uhvatiti u koštac - rekao je nakon utakmice izbornik "vatrenih" Ante Čačić.

- Ja bih najradije pričao o nogometu. Čestitao bih našim igračima na dobroj igri, požrtvovnosti, prilikama, zasluženom vodstvu. Pogodio nas je izlazak Luke, ali imali smo i nakon toga utakmicu pod kontrolom - dodao je.

Hrvatska je tražila treći gol za osiguranje pobjede kod vodstva 2-1, no prekinula ju je šačica huligana. Prema informacijama sa stadiona, radilo se o pripadnicima Torcide.

Czech Republic v Croatia - EURO 2016 - Group D

- Dogodio se taj prekid na što nismo mogli utjecati. Ti se ljudi sada smješkaju u svojim foteljama, a mi se crvenimo. To je već viđeno u Milanu, nije to ništa novo. Iznenađujuće je da nitko nije reagirao, a ja sam siguran da će se moji igrači i dalje boriti.

Nogometaši su dali sve od sebe, ali ipak nisu uspjeli osigurati plasman u osminu finala već nakon drugog kola.

- Moram biti ponosan na njih, nastojali smo doći do pobjede. Imamo još jednu utakmicu, nadam se da ćemo biti dobri u njoj ako je uopće budemo igrali - kazao je Čačić.

- Imali smo dovoljno vremena za rekuperaciju, dobro smo ušli u utakmicu, stvarali smo poluprilike i prilike. Kod 2-0 smo imali čistu šansu koju Mandžukić nije realizirao. S obzirom na to da je Češka isto kvalitetna momčad, nije bilo moguće da ne stvore priliku. Na kraju im je i sudac malo pomogao kad je vidio što se sve događalo.

Ostaje nam utakmica protiv Španjolske u kojoj ćemo vjerojatno morati tražiti bod(ove) kako bismo bili sigurni u drugom krugu.

- Rekao sam i prije da ova generacija ima kvalitetu da izađe iz sjene "vatrenih". Na dobrom smo putu i vjerujem da ćemo se uspjeti obnoviti do utorka. Nakon utakmice Španjolske i Turske bit ćemo puno pametniji, ali tražit ćemo rezultat i u trećoj utakmici.

Liječnik reprezentacije Boris Nemec rekao je kako je situacija s Lukom Modrićem ozbiljna te da je ozlijedio aduktor, no Čačić vjeruje kako će veznjak Reala ipak biti fit za utakmicu protiv "furije" u utorak od 21 sat.

- Radi se o zamoru. Mislim da neće biti ništa što bi ga moglo izbaciti iz momčadi.

Izbornik se za kraj vratio na igranje pred praznim tribinama, što nas očekuje u kvalifikacijama za sljedeće Svjetsko i Europsko prvenstvo...

- Mi smo već navikli na takva šibanja, sjetite se kakva je atmosfera bila na utakmici s Bugarskom i Maltom. Što nas ne ubije, to nas ojača. Siguran sam da su se mnogi Hrvati crvenjeli i osjećali se jadno, a takvi smo bili i mi - zaključio je Čačić za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling