Sport

Komentari 29

Uefa ipak neće izbaciti Chelsea, City i Real iz polufinala LP-a

Uefa ipak neće izbaciti Chelsea, City i Real iz polufinala LP-a

Unatoč žestokom ratu, koji je izbio između vlasnika odmetnutih klubova i Uefe, vjeruje se da će se ovosezonska europska klupska natjecanja nastaviti kako je planirano, javlja ESPN

Očekuje se da će se polufinala Lige prvaka sljedećeg tjedna održati kako je i planirano, unatoč tome što su se Chelsea, Manchester City i Real Madrid odmetnuli i pridružili Superligi.

Spomenuti klubovi dio su onih 12, koji su osnivači Superlige. Novog natjecanja, koje želi preuzeti primat na nogometnom tržištu. Jasno, nije to sve najbolje sjelo čelnicima Uefe, ali i ostalim, ne toliko bogatim klubovima, pa se spominjalo da će Chelsea, City i Real izbaciti iz Lige prvaka.

POGLEDAJTE VIDEO: Sve o Superligi

Unatoč žestokom ratu, koji je izbio između vlasnika odmetnutih klubova i Uefe, vjeruje se da će se ovosezonska europska klupska natjecanja nastaviti kako je planirano, javlja ESPN.

Unatoč tome što je predsjednik Danskog nogometnog saveza Jesper Moller, koji je član Uefinog Izvršnog odbora, rekao da ih treba izbaciti iz Lige prvaka već ove sezone.

Neće biti izbacivanja iz Lige prvaka i Europske lige

Real Madrid trebao bi igrati protiv Chelseaja, dok Manchester City u polufinalu Lige prvaka ide na Paris Saint-Germain, koji se nije pridružio Superligi.

Manchester United i Arsenal, koji igraju protiv Rome, odnosno Villarreala u polufinalu Europske lige, također su se prijavili za Superligu, ali ni njima ne prijeti izbacivanje, prema najnovijim informacijama.

- Nogomet ne pripada nikome. Ili bolje reći pripada svima. Nogomet je dio našeg nasljeđa. Liga prvaka je dio našeg nasljeđa. Svi mi ovdje smo samo prolaznici. Naša svrha je vječna. Mi smo čuvari ideje. Ideja otvorenog natjecanja o kojem svi mogu sanjati. Poštovanje tradicije, povijesti, drugih. To mnogo znači - rekao je čelnik Uefe Aleksander Čeferin.

Čelni čovjek Uefe istaknuo je da postoji razlog zašto je europski nogomet najpopularniji, a to je model zasnovan na raznolikosti kojeg 'zub vremena' nije načeo. Raznolikost je ono što čini nogomet, a osvrnuo se i na 'manje' klubove u velikim natjecanjima.

- Uefinim natjecanjima su potrebni Atalante, Celtici, Rangersi, Dinamo Zagreb i Galatasaray ovog svijeta. Ljudi moraju znati da je sve moguće, veliki klubovi danas nisu bili nužno veliki klubovi i u prošlosti. Gdje je Manchester United bio u desetljeću prije nego je sir Alex stupio na scenu? Gdje je bio Juventus prije 15 godina? - ističe slovenski čelnik pa nastavlja: 

- Da su klubovi prije 30 ili 40 godina odlučili raditi Superligu, tu bi bili Nottingham Forest, Aston Villa, Hamburg, Steaua, Porto, PSV i Crvena Zvezda, tada je to bila krema europskog nogometa. Nogomet se mijenja, ali neki to ne razumiju, već samo vide promjene na računima u banci.

Najčitaniji članci