Sport

Komentari 35

Uefa istražuje Ibrahimovića zbog kladionice! Prijeti mu izbacivanje iz nogometa...

Uefa istražuje Ibrahimovića zbog kladionice! Prijeti mu izbacivanje iz nogometa...

Zlatan Ibrahimović mogao bi dobiti zabranu svih nogometnih aktivnosti na razdoblje od tri godine, ako se istragom utvrdi da je prekršio etičke kodekse Fife i Uefe

Protiv švedskog napadača Zlatana Ibrahimovića (39) Uefa je pokrenula istragu zbog navodnog financijskog udjela u kladionici. 

POGLEDAJTE VIDEO: Zlatan Ibrahimović

Švedski mediji početkom mjeseca objavili su da zvijezda Milana potencijalno krši Fifinu regulativu zbog očite povezanosti s kladioničarskom tvrtkom Bethard čije sjedište se nalazi u Malti. 

Ta informacija nije novost jer je Ibrahimović njihov ambasador od 2018. godine, ali Uefa se sada po ovom pitanju oglasila te je pokrenula disciplinsku istragu. 

- Nismo razgovarali sa Zlatanom o tome - rekao je glavni tajnik Švedskog nogometnog saveza Hakan Sjostrand. 

Naime, etički kodeksi Fife i Uefe propisuju da nogometaši, suci, agenti i drugi službenici ne smiju imati vlasnički udio u kladionicama, te im je zabranjeno izravno ili neizravno klađenje, kockanje i provođenje sličnih transakcija koje su povezane s nogometnim aktivnostima. 

- U skladu s člankom 31. Uefinih disciplinskih propisa, Uefa je imenovala etičkog i disciplinskog inspektora koji će voditi istragu o potencijalnom kršenju disciplinskog pravilnika Uefe od strane Zlatana Ibrahimovića, zbog navodnog partnerstva s kladioničarskom tvrtkom - stoji u Uefinom priopćenju. 

U slučaju da se Ibrahimoviću dokaže krivnja, prijeti mu suspenzija od tri godine na sve aktivnosti povezane s nogometom. 

Podsjećamo, Ibrahimović je nedavno potpisao novi jednogodišnji ugovor s Milanom. 

Najčitaniji članci