Obavijesti

Sport

Komentari 37

Uefa je neumoljiva! Kaznili su Zrinjski sa čak 96.000 eura...

Uefa je neumoljiva! Kaznili su Zrinjski sa čak 96.000 eura...
1

Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice HŠK Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 eura, a kažnjeni smo još zbog nedoličnog ponašanja gledatelja (Malmö FF, 20.000)..., objavio je BiH klub...

Zrinjski je ove sezone dogurao do trećeg pretkola Europske lige. Pretkolo ranije su senzacionalno izbacili Utrecht, no Malmö je ipak bio prejak. 

Stadion u Mostaru je bio krcat na svakoj europskoj utakmici, no skoro dva mjeseca poslije Zrinjskom je stigla hladna šamarčina. Uefa je klub kaznila sa čak 96.000 eura zbog korištenja pirotehnike, nedoličnog ponašanja navijača, utrčavanja gledatelja u teren, blokiranih prolaza na tribinama, kršenje propisa od strane sakupljača lopti. 

Plemići su optuženi za kršenje propisa na čak četiri utakmice u Europi.

-  HŠK Zrinjski službeno potvrđuje da je naš klub zbog disciplinskih prekršaja u četiri europske utakmice kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 96.000 eura, odnosno 6.000 eura za utakmicu HŠK Zrinjski - Akademija Pandev, 2.000 za FC Utrecht - HŠK Zrinjski, 28.500 za HŠK Zrinjski - FC Utrecht i 59.500 za utakmicu HŠK Zrinjski - Malmö FF.

Zbog korištenja pirotehnike u sve četiri utakmice HŠK Zrinjski je kažnjen ukupnim iznosom od 41.000 eura, a kažnjeni smo još zbog nedoličnog ponašanja gledatelja (Malmö FF, 20.000), zatim zbog blokiranih prolaza na tribinama (Malmö FF, 12.000), ubacivanja predmeta (Malmö FF, 10.000), utrčavanja gledatelja u teren (FC Utrecht, 5.000), nedovoljnog pretresa gledatelja na ulazima (Malmö FF, 5.000) i kršenja propisa od strane skupljača lopti (FC Utrecht, 3.000). HŠK Zrinjski želi se još jednom zahvaliti svim istinskim navijačima na sjajnoj atmosferi u europskim utakmicama, ali ujedno uputiti i apel za zajedničku borbu protiv navedenih prekršaja u budućnosti s obzirom na činjenicu da su kazne UEFA-e iz godine u godinu sve rigoroznije - objavio je klub na svojim stranicama.

Zrinjski je u prvom pretkolu bio bolji od Akademije Pandev, u drugom su senzacionalno izbacili Utrecht, a u trećem je pak bolji bio Malmö ukupnih 3-1.