Obavijesti

Sport

Komentari 29

Uefa kaznila HNS zbog nereda u Beču, opet zatvara dio stadiona

Uefa kaznila HNS zbog nereda u Beču, opet zatvara dio stadiona

Sjajnu igru "vatrenih" u austrijskoj prijestolnici zasjenili su neredi šačice huligana, a sve je sad došlo na naplatu. Ukupno će HNS morati platiti oko 325.000 kuna uz pražnjenje dijela stadiona u idućoj domaćoj utakmici

VIDEO

Uefina disciplinska komisija kaznila je Hrvatski nogometni savez zbog incidenta na utakmici između Austrije i Hrvatske u Ligi nacija 25. rujna u Beču, koja je završila pobjedom "vatrenih" 3-1 na stadion Ernsta Happela.

HNS će zbog diskriminatornog ponašanja, kako stoji na službenim stranicama saveza, morati platiti 20.000 eura i zatvoriti dio tribine s barem 2000 mjesta na prvoj idućoj domaćoj natjecateljskoj utakmici. To bi trebala biti prva utakmica kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. protiv Walesa 25. ožujka na stadionu koji još nije određen.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska na Final Fouru Lige nacija

Pokretanje videa...

Hrvatska-Austrija 00:48

Osim toga, krovna europska nogometna organizacija kaznila je savez i s 20.625 eura za bacanje predmeta na teren i još 2500 eura za zapaljene baklje, pa ukupna suma koja će sjesti na račun u Nyonu iznosi oko 325.000 kuna.

Podsjetimo, na utakmici Austrije i Hrvatske među hrvatskim navijačima pojavio se dio huligana koji je vikao "HNS, pe*eri, nogomet se s*ebali", palio baklje, pjevao ustaške pjesme, a oko 80. minute navijačima je prekipjelo pa su ih počeli gađati raznim predmetima. Intervenirala je policija i ispratila huligane sa stadiona.

'Bili su u crnom i cijelo vrijeme su vikali 'HNS pe*eri!' Ostali navijači gađali su ih čašama'
'Bili su u crnom i cijelo vrijeme su vikali 'HNS pe*eri!' Ostali navijači gađali su ih čašama'
Policija intervenirala na tribini s hrvatskim navijačima

HNS je zbog sličnih problema kažnjen i na utakmici protiv Francuske na Poljudu (23.000 eura i zatvaranje sektora od 3000 mjesta). To je važilo za prvu iduću utakmicu protiv Danske u Maksimiru, a u savezu su iskoristili mogućnost i umjesto praznog dijela stadiona na taj dio sjevera gore pozvali su djecu.

Isto bi mogli primijeniti i protiv Walesa, koji nakon Svjetskog prvenstva u Kataru želi nastupati pod novim imenom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu