Obavijesti

Sport

Komentari 19

Uefa odbila zahtjev britanskih klubova: Evo što su sad tražili

Uefa odbila zahtjev britanskih klubova: Evo što su sad tražili
2

Neće se svirati himne, a to uključuje i himnu Lige prvaka, na temelju održavanja dosljednje ceremonije prije utakmica, u tišini i bez slavljeničkih aktivnosti na svim mjestima u UK-u, poručili su iz Uefe

VIDEO

Smrt britanske kraljice Elizabete II. utjecala je i na nogometna dogođanja pa su utakmice posljednjeg kola Premiershipa otkazane, ali i one u europskim natjecanjima što je razljutilo navijače diljem Europe. 

Champions League - Group A - Liverpool v Ajax Amsterdam

Najavljeno je da će se kraljici odati počast prije svake utakmice minutom šutnje, sudionici će nositi crne trake oko ruke te da će zastave biti spuštene na pola koplja. Britanski klubovi zatražili su od Uefe i da se prije utakmica lige prvaka intonira britanska himna u čast kraljice Elizabete II., ali krovna europska nogometna organizacija ih je odbila. 

Champions League - Group A - Liverpool v Ajax Amsterdam

- Neće se svirati himne, a to uključuje i himnu Lige prvaka, na temelju održavanja dosljednje ceremonije prije utakmica, u tišini i bez slavljeničkih aktivnosti na svim mjestima u UK-u, kako bismo iskazali poštovanje, kao što smo to učinili i u četvrtak - poručili su. 

Uefa je već prethodno izašla u susret britanskim klubovima te je prebacila utakmicu drugog kola Lige prvaka između Rangersa i Napolija s utorka na srijedu, dok se dvoboj Europske lige između Arsenala i PSV-a otkazao. 

Nema nogometa: Premiership zbog smrti kraljice odgađa kolo
Nema nogometa: Premiership zbog smrti kraljice odgađa kolo

S obzirom na to da slobodnih termina nema, odgođen je i susret Arsenala i Cityja 19. listopada kada će se  engleski prvoligaš igrati protiv PSV-a. 

Zbog zahtjeva britanskih klubova oglasili su se i navijači Bayerna koji su jasno dali do znanja da ne podržavaju odgode i otkaze utakmica. 

"Odgode i otkazivanja u posljednji trenutak zbog kraljevske smrti? Poštujte navijače!''.

POGLEDAJTE VIDEO: NAVIJAČI O UTAKMICI DINAMO - MILAN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana