Obavijesti

Sport

Komentari 3

Uefa se ispričala navijačima koji nisu smjeli ući na finale u Parizu

Uefa se ispričala navijačima koji nisu smjeli ući na finale u Parizu
3

Krovna europska nogometna organizacija naručila je 'neovisnu reviziju kako bi se identificirali nedostaci i odgovornosti svih subjekata uključenih u organizaciju finala te je danas objavila ciljeve'

VIDEO

Šest dana nakon finala Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola (1-0) u Parizu, Uefa je uputila javnu ispriku navijačima (većinom Liverpoolovih) koji su ostali zarobljeni ispred Stade de Francea. Nisu im dozvolili ući tvrdeći da imaju lažne ulaznice, a na neke od njih koristili su i suzavac.

POGLEDAJTE VIDEO: Liverpoolovi navijači u Parizu

Pokretanje videa...

Liverpoolovi navijači u Parizu 03:43

Europska nogometna federacija obećala je opsežnu istragu oko organizacije finala i objavu izvješća.

"Uefa se želi iskreno ispričati svim gledateljima koji su morali doživjeti ili svjedočiti zastrašujućim i uznemirujućim događajima u pripremi finala Lige prvaka na Stade de Franceu 28. svibnja 2022. u Parizu, u noći koja je trebala biti slavlje europskoga klupskog nogometa. Niti jedan nogometni navijač ne smije biti doveden u tu situaciju i to se ne smije ponoviti", napisali su na službenoj stranici.

"U tu svrhu, odmah nakon događaja, Uefa je naručila neovisnu reviziju kako bi se identificirali nedostaci i odgovornosti svih subjekata uključenih u organizaciju finala te je danas objavila ciljeve za ovu reviziju.

Neovisna revizija, koju će voditi dr. Tiago Brandão Rodrigues iz Portugala, ima za cilj razumjeti što se dogodilo u pripremi za finale i utvrditi koje lekcije treba naučiti kako bi se osiguralo da se ne ponavljaju radnje i događaji toga dana.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Pregled će nastojati uspostaviti potpunu sliku i vremenski okvir onoga što se događalo tijekom dana, kako unutar stadiona tako i okolnih područja, uključujući ispitivanje dolaska gledatelja na stadion preko različitih pristupnih točaka.

Također će ispitati sve relevantne operativne planove koji se odnose na sigurnost, mobilnost, prodaju ulaznica, kao i druge po nahođenju predsjedavajućeg revizije, te će ispitati planiranje i spremnost uključenih subjekata za organizaciju finala, uključujući na dodatna mjesta kao što su okupljališta navijača Liverpoola i Real Madrida.

Neovisni pregled ima za cilj identificirati sve probleme ili nedostatke u provedbi i vođenju operacija te procijeniti uloge i odgovornosti svih uključenih subjekata i primjerenost njihovog odgovora na događaje kako bi se dale preporuke o najboljim praksama za budućnost za Uefu i relevantne dionike.

Champions League Final - Liverpool v Real Madrid

Revizija će surađivati ​​s Uefom i svim relevantnim dionicima, uključujući, ali ne ograničavajući se na navijačke skupine uključujući Football Supporters Europe, kao i one iz dva kluba finalista; same klubove finaliste; opće gledatelje; Francuski nogometni savez; policiju i druge javne državne i lokalne vlasti te upravitelja stadiona.

Daljnje informacije o tome kako relevantne strane mogu dostaviti svoja svjedočenja (putem namjenske adrese e-pošte ili online upitnika) priopćit ćemo uskoro.

Nalazi revizije, zaključke i preporuke detaljno ćemo izložiti u izvješću, a bit će oni dr. Tiaga Brandãa Rodriguesa i stručnjaka koji će ga podržati. Pregled će započeti odmah i trebao bi se završiti u najkraćem mogućem roku potrebnom za izradu sveobuhvatnog pregleda događaja.

Nakon dovršetka, Uefa će objaviti izvješće na www.uefa.com u interesu transparentnosti."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti