Sport

Komentari 19

Uefa u problemu: Ako izbaci Real, Barcu i Juve iz Lige prvaka morat će im platiti milijune?!

Uefa u problemu: Ako izbaci Real, Barcu i Juve iz Lige prvaka morat će im platiti milijune?!

Španjolski sud otkrio je kako klubovi imaju puno pravo osnovati svoju, zasebnu ligu, a potom je naredio Uefi da zaustavi svoju disciplinsku istragu oko Superlige. I onda zabranio kažnjavanje

Trakavica oko Superlige još nije u potpunosti završena. Tri momčadi i dalje podržavaju taj projekt, a to su: Barcelona, Juventus i Real Madrid.

I dok su se svi ostali povukli, Uefa je zbog forsiranja ideje Superlige planirala oštro kazniti ova tri kluba. Spominjalo se čak i izbacivanje iz Lige prvaka i ostalih europskih natjecanja.

No od toga će krovna europska nogometna organizacija možda ipak morati odustati.

Sudac španjolskog suda Manuel Ruiz de Lara otkrio je kako klubovi imaju puno pravo osnovati svoju, zasebnu ligu, a potom je naredio Uefi da zaustavi svoju disciplinsku istragu oko Superlige.

Ipak, kako javlja Daily Mail, tu nije bio kraj. Madridski sud poručio je Uefi da odustane od izbacivanja tih klubova iz svojih natjecanja ili će Uefi biti nametnute teške financijske i kaznene sankcije.

Sudac je poručio kako bi Uefa trebala plaćati 20 posto onoga što su klubovi ranije zarađivali od Lige prvaka i to im isporučivati svaki mjesec.

- Ne bojimo se prijetnji i uvjereni smo kako će naša sudska borba dovesti do zadovoljavajućih rezultata, ali pravi uspjeh bi bio ponovno se okrenuti dijalogu. Zasigurno ćemo igrati Ligu prvaka ove godine - rekao je predsjednik Juventusa Andrea Agnelli ranije.

 

Najčitaniji članci