Obavijesti

Sport

Komentari 2

UFC se riješio legendi: Uručio otkaze Overeemu i Dos Santosu

UFC se riješio legendi: Uručio otkaze Overeemu i Dos Santosu

UFC je danas i službeno objavio kako Alistair Overeem (40) i Junior dos Santos (37) više nisu borci najpoznatije MMA organizacije na svijetu, a obojici su presudili posljednji porazi

VIDEO

Bilo je samo pitanje vremena kada će UFC uručiti otkaze legendarnim borcima. Porazi su se redali kao na traci, vidjelo se da au daleko od forme, da su ih godine sustigle te su najbolji dani iza njih. Nažalost, to je MMA, sport u kojem borci imaju rok trajanja.

UFC je danas i službeno objavio kako Alistair Overeem (40) i Junior dos Santos (37) više nisu borci najpoznatije MMA organizacije na svijetu, a obojici su presudili posljednji porazi. Nizozemac je izgubio od Volkova prije mjesec dana, dok je Cigano bio u nizu od čak četiri poraza zaredom, a posljednji mu je zadao Cyril Gane.

Cigano je bio teškaški prvak, Overeem se borio za naslov, iza obojice su najbolji dani karijere, a Dana White je procijenio da njihove izvedbe nisu ni blizu njihovim velikim primanjima pa ih se odlučio riješiti. 

UFC 131 Mixed Martial Arts

Navijači su razočarani ponašanjem UFC-a jer smatraju da su i Santos i Overeem zaslužili puno bolji tretman obzirom na sve što su postigli tijekom karijere, ali ipak, na kraju, ovo je sve biznis i cilj organizacije je zarada i još veća popularnost, a ovaj dvojac se očito više ne uklapa u njihovu viziju.

Junior dos Santos (37) je član UFC-a bio 13 godina, debitirao je 2008. godine kada je pobijedio Werduma te je bio u nevjerojatnom nizu od devet pobjeda zaredom, a jedna od njih bila je i nad našim Mirkom Filipovićem. Pojas u teškoj kategoriji osvojio je 2011. godine pobjedom nad Cainom Velasquezom, no od istog borca ga je izgubio godinu dana kasnije.

Posljednji put se za titulu borio 2017. godine kada je izgubio od Stipe Miočića i od tada je krenuo njegov strmoglavi pad. Imao je tri pobjede protiv manje poznatih boraca, pa redom gubio od Ngannoua, Blaydesa, Rozenstruika pa Ganea. U posljednjim borbama se vidjelo da se teško može vratiti u nekadašnju formu, UFC mu je htio dati još jednu šansu za ostanak i novu priliku za uspon, no nju je prokockao porazom od Ganea. Iz UFC-a je izašao s omjerom od 21 pobjede i devet poraza.

Mixed Martial Arts - UFC Fight Night -Alistair Overeem v. Andrei Arlovski

S druge strane, Overeem je u UFC-u debitirao 2011. godine pobjedom nad Brockom Lesnarom. Overeem je bio zvijezda Pridea, Dreama, Strikeforcea, K1, gdje je osvajao naslove, ali za mnoge, potpuno nepravedno, za UFC pojas se borio samo jednom. Bilo je to 2016. godine kada je izgubio od Stupe Miočića i poslije toga nikada nije dobio priliku. Gubio je od Ngannoua, Blaydesa, Rozenstruika, pobjeđivao Sakaija, Harrisa, Olejnika, ali White je očito smatrao da je to nedovoljno za nastavak suradnje.

Overeem je bio jedan od onih boraca koji je hrvatskim navijačima posebno prirastao srcu. Nekoliko puta posjetio je Hrvatsku, navijao za 'vatrene' na Svjetskom prvenstvu, a tijekom posljednjeg posjeta bio je i na grobu legendarnog Branka Cikatića.

Zagreb:  MMA borac Alistair Overeem održao pokazni trening i družio se s navijačima

Posljednja šansa za uspon bila mu je borba protiv Volkova koju je glatko izgubio, no za razliku od dos Santosa čiji se otkaz očekivao, mnogi su smatrali da Overeem zaslužuje još jednu šansu, ali White mu je nije dao. 

Teško je reći je li ovo kraj jednih velikih karijera ili će obojica prijeći u neku drugu organizaciju, ali bila ih je čast gledati svih ovih godina...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka