Obavijesti

Sport

Komentari 0

Uh, bilo je baš čupavo: Mladost izvukla pobjedu protiv Grka...

Uh, bilo je baš čupavo: Mladost izvukla pobjedu protiv Grka...

Bez obzira na minimalnu prednost (11-10), Žapce i dalje držimo za favorite ovog dvoboja, pa i zbog činjenice da Vouliagmeni nije domaćin na svom bazenu, već na Olympiakosovom

Tek jedan gol prednosti ostvarili su vaterpolisti Mladosti uoči uzvrata u Grčkoj za tjedan dana protiv Vouliagmenija u četvrtfinalu Eurokupa. Mladostaši su u pravom čupanju obranili svoj bazen na Savi s 11-10, međutim, jedan gol ne garantira apsolutno ništa i, prema onome što smo vidjeli u prve 32 minute sudara hrvatskog i grčkog doprvaka, možda nećemo znati konačnog pobjednika prije zadnjeg napada, zadnjeg šuta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Jedan je takav baš danas dao nadu više gostima, koje vodi naš Hrvoje Koljanin, a imaju još i dva hrvatska igrača, povremena reprezentativca Andriju Bašića i Luku Lozinu. Vouliagmeni je, naime, zabio gol za minimalan poraz sedam sekundi prije kraja kaznivši Bušljino isključenje.

Zagreb: Mladost u četvrtfinalu Eurokupa protiv Vouliagmenija

Međutim, vjerojatno bi Zagrepčani danas potpisali i bilo kakvu pobjedu da ste im ponudili jer uz ozlijeđenog Harkova, kojeg neće biti još barem mjesec dana, danas nije bilo ni drugog ljevaka Ante Viskovića čije se oko zatvorilo u derbiju s Jugom. Takvi, bez cijele desne strane, na kojoj je ordinirao samo Miloš iz uobičajenih rotacija, mladostaši su očekivano imali poteškoća u napadu, ponajviše tijekom devet minuta na prijelazu iz druge u treću četvrtinu tijekom kojih nisu zabili ni gol, a pritom su gosti 4-6 okrenuli u 7-6. 

Grcima, čije su glavne snage bivši kapetan Grčke Christos Afroudakis te Emmanouil Mylonakis, to je bilo ujedno i zadnje vodstvo, dok danas izvrsni centri Mladosti Radu i Vrlić nisu odveli domaćine na +2 u završnih pola minute. Međutim, već opisanim scenarijem završilo je samo +1.

Zagreb: Mladost u četvrtfinalu Eurokupa protiv Vouliagmenija

Bez obzira na takvu prednost, Žapce i dalje držimo za favorite ovog dvoboja, pa i zbog činjenice da Vouliagmeni nije domaćin na svom bazenu, već na Olympiakosovom.

Eurokup, četvrtfinale:

Mladost - Vouliagmeni 11-10 (3-3, 3-3, 2-1, 3-3)

Mladost: Vrlić 3, Bukić 3, Radu 3, Lazić 1, Dašić 1

Vouliagmeni: Afroudakis 3, Kalogeropoulos 2, Gouvis 2, Alafragkis 1, Mylonakis 1, Troulos