Obavijesti

Sport

Komentari 242

Uh, dobro je! Vida dobio samo upozorenje za 'Slava Ukrajini'

Uh, dobro je! Vida dobio samo upozorenje za 'Slava Ukrajini'
5

Ognjen Vukojević i Domagoj Vida pobjedu protiv Rusije u četvrtfinalu SP-a slavili su spominjući Ukrajinu. Fifa je protiv njih otvorila postupak te im izrekla disciplinsku mjeru upozorenja

VIDEO

Nije to bila nikakva politička poruka, već zahvala za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugo godina. Nismo htjeli nikoga uvrijediti, imam puno prijatelja iz Ukrajine i Rusije i ponosan sam na ta prijateljstva, rekao je Domagoj Vida.

Nakon hrvatske pobjede protiv Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, Domagoj Vida i član hrvatskog stožera Ognjen Vukojević snimili su video koji su ubrzo nakon toga obrisali, ali prekasno, već se proširio internetom.

- Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo! - Vukojevićeve su riječi iz videa.

- Slava Ukrajini!- dodao je Vida.

Rusima je zasmetalo spominjanje Ukrajine, s kojom su u jako lošim odnosima, pogotovo od 2014. godine kad je Rusija oliporala dio istočne Ukrajine i anektirala Krim. Gotovo svi ruski mediji prenijeli su riječi iz videa, a posebno ističu Vidin poklič: 'Slava Ukrajini!', koji koristi i ukrajinska vojska.

POGLEDAJTE SPORNI VIDEO

HNS: Poruke nisu imale političko značenje

HNS je objavio da je Disciplinska komisija Fife izrekla hrvatskom dvojcu disciplinsku mjeru upozorenja uz dodatak kako su njihove poruke pogrešno protumačene.

- Izrečene poruke bile su isključivo odgovor na brojne poruke potpore koje su im stizale iz Ukrajine tijekom Svjetskog prvenstva, s obzirom na dubok trag koji su ostavili u toj državi tijekom svojih klupskih karijera, braneći boje kijevskog velikana Dinama. Neovisno o tomu, Hrvatski nogometni savez upozorio je Vidu i Vukojevića, kao i ostale reprezentativce, da se u budućnosti suzdrže od bilo kakvih poruka koje mogu biti interpretirane u političkom kontekstu - objavio je HNS i dodao:

- Da poruke nisu imale nikakvo političko značenje te da nisu bile usmjerene protiv bilo koga potvrđuju i višegodišnji odlični i prijateljski odnosi HNS-a s Ruskim savezom. Konačno, Hrvatski nogometni savez i hrvatski reprezentativci u potpunosti podržavaju načela borbe protiv svih oblika netolerancije u nogometu, odnosno protiv miješanja politike i sporta - objavio je Hrvatski nogometni savez na službenoj stranici.

- Sretan sam što znam ruski jezik, uživam u ruskom gostoprimstvu na ovom natjecanju i duboko se nadam da ova izjava neće biti shvaćena kao ništa drugo nego poruka zahvale prijateljima iz Ukrajine na podršci, ne u utakmici protiv Rusije nego općenito na Svjetskom prvenstvu - dodao je Vida.

Vukojević i Vida igrali su zajedno u kijevskom Dinamu, Vida od 2013. do 2018., Vukojević od 2008. do 2015. godine.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske