Obavijesti

Sport

Komentari 6

Gazda PAOK-a Crvenoj armiji daruje po milijardu cigareta...

Gazda PAOK-a Crvenoj armiji daruje po milijardu cigareta...

Rijeka će se za grupnu fazu Konferencijske lige boriti protiv grčkog PAOK-a koji ima živopisnog vlasnika Ivana Savvidisa. Svi su ga upoznali prije tri godine kada je s pištoljem htio dijeliti pravdu

VIDEO

Na stadionu više od 25 tisuća vatrenih navijača. Utakmica protiv rivala AEK-a, gol koji potencijalno donosi naslov prvaka. No, sve se zbog pogreške suca pretvorilo u neviđen kaos, a vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa i njegov pištolj upoznao je cijeli svijet. 

Rijeka će se za grupnu fazu Konferencijske lige boriti protiv grčkog PAOK-a koji ima živopisnog vlasnika. Svi su ga upoznali prije tri godine kada je glavni sudac poništio gol njegove momčadi u derbiju protiv AEK-a. 

Stoper PAOK-a zabio je, što je potencijalno mogao biti, gol za naslov prvaka, sudac ga je priznao, pomoćni se nije oglasio, ali onda - šok! Zbog protesta nogometaša AEK-a glavni sudac poništio je gol i dosudio zaleđe. Da bude još gore, sudac je u zapisniku ipak priznao gol, no bilo je kasno. Uzavrela svita već ga je opkolila.

Malo je reći da su domaći navijači poludjeli. Dok su trčali prema terenu i tražili suca, mirnim korakom se do centra igrališta prošetao gazda Savvidis. Mrtvo hladno je prišao sucu, a oko pasa je imao pištolj. Sucu nimalo nije bilo svejedno.

- Mrtav si - navodno mu je Savvidis poručio.

Utakmica je bila prekinuta, PAOK-u su zbog cijelog kaosa oduzeta tri boda i ostao je bez naslova, a Savvidis se dao u bijeg. Na kraju se predao, no Grci nisu imali milosti. Izbacili su ga iz nogometa na tri godine te je dobio kaznu od 100.000 eura.

No, tko je zapravo bogati vlasnik PAOK-a kojemu se čak i Putin divi? Ivan Ignatjevič Savvidis prema Forbesu je težak 1,7 milijardi dolara i zauzima 30. mjesto najbogatijih Rusa.

Vlasnik je najveće ruske duhanske tvrtke "Donskoj Tabak" koja godišnje proizvodi 30 milijardi cigareta, bio je i član ruskog Parlamenta, a kažu i da je jako dobar prijatelj s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Kako se zna da je Putin osjetljiv na Crvenu armiju, Savvidis svake godine na obljetnicu osnutka te postrojbe ruskim vojnicima pošalje milijardu cigara. Savvidis je čovjek kojeg u Grčkoj smatraju spasiteljem te mu kroz dosta stvari progledaju kroz prste. Kao i incident s pištoljem.

FC Schalke 04 vs. PAOK Saloniki

S 14 godina pobjegao je od kuće. Preživljavao je radeći u jednoj duhanskoj kompaniji, danju je motao cigarete, noću pripremao ispite.  Dobio je diplomu na ekonomskom sveučilištu, a potom je otišao u vojsku gdje je dogurao do čina pukovnika.

Nakon odsluženog roka u vojsci, prebacio se na ono što voli - duhan.  Već 1992. godine postao je direktor duhanske kompanije CJSC Donskoj Tabak koju je pretvorio u megakompaniju, danas najveću rusku duhansku tvrtku.

Između 2002. i 2005. godine bio je predsjednik ruskog nogometnog kluba Rostov.

PAOK je kupio 2012. godine kada je klub bio u bankrotu i to za 11 milijuna eura. Sanirao je sve dugove i podigao klub koji je bio na dnu. U Solunu je kupio i lokalnu televiziju i tri dnevna lista, brojna velika skladišta, tvornicu duhana, tvornicu mineralne vode, "Macedonia Palace", jedan od najluksuznijih hotela u tom dijelu Europe, kao i nekoliko turističkih naselja.

Životni san mu je bio osvojiti s klubom naslov prvaka, a to se dogodilo godinu dana nakon onog ispada. Inače, prošle sezone su osvojili Kup pobijedivši Olympiacos u finalu.

Riječane čeka jako težak posao na putu za Konferencijsku ligu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom