Obavijesti

Sport

Komentari 9

Umirovio se borac koji je prvi pobijedio Miočića: Bilo je dosta

Umirovio se borac koji je prvi pobijedio Miočića: Bilo je dosta
1

Struve i Stipe Miočić borili su se 2012. godine, a Nizozemac je tada slavio kao veliki underdog. Nokautirao je Stipu u drugoj rundi za što je dobio bonus Fight of the Night. Sinoć je u Pragu odlučio da je došao kraj

VIDEO

U subotu je održan UFC Fight Night u Pragu. UFC je tom prilikom prvi put došao u Češku i održao solidan event nakon kojeg su gledatelji iz dvorane izašli prilično zadovoljni.

Jer akcije je bilo u nedogled. Thiago Santos spektakularno je u trećoj rundi nokautirao Jana Blachowicza u glavnoj borbi večeri i tako najvjerojatnije potvrdio mjesto top contendera i idućeg izazivača Jona Jonesa. Marreta je sjajnom kontrom jedan-dva pogodio Blachowicza te Poljaka uzdrmao snažnim lijevim krošeom.

Blachowicz, koji je na UFC Zagreb dobio Igora Pokrajca, pao je na parter i Santos ga je završio eksplozivnim ground and poundom.

Prijatelj Stipe Miočića Gian Villante izgubio je od Michala Oleksiejkczuka udarcem u jetru nakon čega se Villante samo ugasio. Damir Hadžović razbio je Pola Reyesa i slavio tehničkim nokautom u drugoj rundi dok je Magomed Ankalaev, koji se trebao boriti s Darkom Stošićem, jednoglasnom odlukom dobio Klidsona Abreua.

No, praška večer ipak je pripala Stefanu Struveu, borcu koji je Stipi Miočiću nanio prvi poraz u karijeri. Popularni 'Neboder' godinama je sa svojih 213 centimetara bio najviši borac u UFC-u pa je tako i stekao poznati nadimak. Sinoć je odradio, prema njegovim riječima, posljednju borbu u MMA karijeri.

Pobijedio je Marcosa Rogeria de Limu arm-triangle gušenjem iako je skoro 'popio' nokaut odmah iz prvog udarca! Brazilac je krenuo agresivno na samom početku i pogodio Struvea sjajnim desnim swingom. Nizozemac je pao kao pokošen, ali se uspio pribrati i na koncu preokrenuti borbu.

- Ovo je nešto o čemu sam razmišljao neko vrijeme. Svi znaju da moje srce nije na sto posto. Kad sam se vratio, rekao sam borit ću se pet godina, a ostao sam malo duže. Srce mi je dobro, no ovo je savršena prilika da mi ova borba bude posljednja. Skinuo sam rukavice, nisam siguran je li ovo konačna odluka jer tako što se ne donosi naglo, ali sada mi izgleda kao pravi trenutak - rekao je Struve u intervjuu oktogonu odmah nakon pobjede pa dodao:

- Izgubio sam svoje posljednje tri borbe i nakon ovakve pobjede nije loše stati. Mnogi borci umirove se prekasno. Još ću razmisliti, no ovo je savršen trenutak da vam se svima zahvalim.

Struve i Stipe Miočić borili su se 2012. godine, a Nizozemac je tada slavio kao veliki underdog. Nokautirao je Stipu u drugoj rundi za što je dobio bonus Fight of the Night.

U karijeri je ostvario 29 pobjeda i 11 poraza. Prvu UFC borbu odradio je 2009. godine, samo tri dana nakon svog 21. rođendana. Ukupno je kao UFC borac ostvario 13 pobjeda, od čega 11 prekidom i devet poraza. Jedino Frank Mir i Andrei Arlovski imaju više nastupa od njega u povijesti teške kategorije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe