Obavijesti

Sport

Komentari 7

Umirovljeni hrvatski skijaš (25) dobio posao u savezu Austrije: 'Nije sve kako si čovjek zamisli'

Umirovljeni hrvatski skijaš (25) dobio posao u savezu Austrije: 'Nije sve kako si čovjek zamisli'

U nekim dječačkim snovima si čovjek uvijek postavi one maksimalne ciljeve što bi se reklo, neki svjetski vrhovi, ali što je čovjek odrasliji, zreliji, shvati da je to dio nekog životnog učenja, zaključio je Kolega

VIDEO

Elias Kolega (25) prije nekoliko dana je i službeno prekinuo skijašku karijeru obilježenu teškim ozljedama. Ne tako davno je Kolega bio jedna od najvećih nada hrvatskog skijanja, a najveći uspjesi bili su mu bronca na juniorskom Svjetskom prvenstvu te šesto mjesto na slalomu u Adelbodenu 2019.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:10

- Nakon dvije godine pauziranja pojave se neki novi interesi u životu. Čovjek shvati da nije to čime se bavio jedino što postoji na svijetu. Jednostavno nisam više toliko spreman i motiviran kao što sam bio prije nego što se ta ozljeda dogodila i nisam spreman prihvatit rizik neke ponovne ozljede i cijelog tog mukotrpnog procesa povratka u natjecanje - kazao je Kolega za RTL pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U nekim dječačkim snovima si čovjek uvijek postavi one maksimalne ciljeve što bi se reklo, neki svjetski vrhovi, ali što je čovjek odrasliji, zreliji, shvati da je to dio nekog životnog učenja, životnog procesa. Nisu uvijek sve stvari onako kako si čovjek zamisli.

Zagreb:  Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

Ipak, Kolega neće napustiti skijanje kao sport. Već je dobio posao u Austrijskom skijaškom savezu.

- Za Austriju sam na neki način posebno vezan jer sam odrastao u Austriji i jako sam si dobar s austrijskim trenerima. Ove godine se promijenilo kompletno vodstvo austrijske reprezentacije i dobio sam jako dobru ponudu na relativno visokoj poziciji u Austrijskom skijaškom savezu i vrlo rado sam to prihvatio - otkrio je Kolega, koji je za kraj ustvrdio da hrvatsko skijanje ima budućnost:

Zagreb: Hrvatski skijaši u drugoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019.

- Nemamo puno skijaša, ali svi koji skijaju su vrhunski, pogotovo za ovako malu zemlju. Kad pogledate, Sljeme je jedina staza na kojoj je moguće skijanje i to maltene samo krajem dvanaestog, prvi i drugi mjesec. Jedna staza koja je iznjedrila toliko dobrih skijaša. Definitivno hrvatsko skijanje ima budućnost.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem