Obavijesti

Sport

Komentari 79

Umjesto odlaska dobio vrpcu: Lovre je novi kapetan Hajduka

Umjesto odlaska dobio vrpcu: Lovre je novi kapetan Hajduka
4

GABRIĆEVA UTJEHA Hajdukov trener golmana Tonći Gabrić Kalinića je nakon propalog transfera u Villu tješio riječima: 'Dragi, nikad ne znaš za što je ovo dobro'

VIDEO

Naviknuo sam se tijekom karijere na mnoge nedaće, nijedna me nije uzdrmala, pa tako ni ova. Samo su me učinile jačim, kazao je novi kapetan Hajduka Lovre Kalinić te dodao kako u nastavak sezone ulazi čiste glave, ne razmišljajući o propalom transferu u Aston Villu nego samo o Hajduku i reprezentaciji, s kojom želi ići na Euro.

Redovito je odgovarao na sve pozive. I dok se intenzivno pregovaralo o njegovu transferu, pa čak i kad je sve propalo zbog nemogućnosti dobivanja radne dozvole. 

No ipak je zamolio za nekoliko dana mira, prije nego što progovori o svemu što mu se događalo i o tome kako je preživio šok nakon što je doznao da je u trenutku ostao bez ugovora života i prilike da zaigra u jednoj od najjačih liga na svijetu.

Osjećaj je bio grozan

- Poučen nekim ranijim iskustvima, nisam se previše veselio i slavio. Znao sam da nije gotovo dok ne potpišem. Naravno da sam se nadao, vjerovao da je to to, da je napokon sreća zakucala i na moja vrata, ali nekako sam ipak imao malu dozu rezerve. Osjećaj je bio grozan, možete zamisliti kako mi je bilo. Bio sam malo izgubljen taj prvi dan, pitao sam se zašto se takvo nešto baš meni moralo dogoditi... Ali uz pomoć obitelji i prijatelja uspio sam krenuti dalje - otkrio nam je Lovre, kojeg su mnogi već najavljivali na gostovanju Aston Ville protiv Bilićeva West Hama. 

Lazio nije bio ozbiljna opcija

- Čitao sam i ja o tome, i baš sam u hotelu na pripremama u Turskoj naletio na tu utakmicu. Pogledao sam je, ali opušteno, bez previše emocija - nasmijao se Kalinić, koji je znao koji je najbolji lijek za zaborav.

- Čim sam saznao da nema ništa od transfera, nazvao sam trenera Tonća Gabrića. Bio je slobodan dan, ali sam ga zamolio da se nađemo na stadionu i odradimo trening. Tako je i bilo. 

Tonći Gabrić osebujan je lik, koji već 20-ak godina u svakoj prilici koristi poslovicu koju je sam smislio. S njom je dočekao i Lovru ispred svlačionice. 

- Onako snužden idem prema njemu, a on mrtav-hladan ispali: ‘Dragi, nikad ne znaš za što je ovo dobro’. Nije mi bilo ni do čega, ali moram priznati da me dobro nasmijao - otkrio nam je Kalinić, koji se brzo pribrao. 

- Nema ništa od samosažaljenja. Živ sam i zdrav, nastavljam dalje kao da se ništa nije dogodilo. Svjestan sam, što prije to shvatim i prihvatim, bit će mi lakše. Zato sam se odmah posvetio treninzima i pripremama, želim nastaviti tamo gdje sam stao, jer nije ovo kraj svijeta. Bit će još i dobrih obrana, i dobrih utakmica, i dobrih ponuda...


Ne žali Lovre ni za ponudom Lazija, koji je na kraju umjesto njega uzeo kolegu iz reprezentacije Ivan Vargić. 

- Naravno da mi godi interes kluba poput Lazija, no tu ponudu nikad nismo ozbiljno ni razmatrali jer nije zadovoljavala ni Hajduk ni mene. U igri su bili Bešiktaš i Aston Villa i završilo je tako kako je završilo. Vargiću, naravno, želim svaku sreću i da brani što bolje. Valjda će se i meni otvoriti neka nova prilika - komentira Lovre.

Pehar za liječenje rana

Ciljevi ostaju isti, na ljeto želi otići s reprezentacijom u Francusku na EP, a prije toga pokušati s Hajdukom ugroziti vodeći dvojac na prvenstvenoj ljestvici te osvojiti Kup. Sigurno da bi mu, kao kapetanu Hajduka, podizanje pehara zaliječilo mnoge rane. 

- Bože, daj da se to i dogodi, ali ne volim razmišljati toliko unaprijed. Idemo korak po korak, utakmicu po utakmicu, vidjet ćemo kako će Hajduk izgledati na proljeće. Vjerujem da će nas trener Burić dobro posložiti. Otišli su nam neki vrlo važni igrači poput Caktaša i Milovića, koji su tu bili dugo, koji su bili jake karike ove momčadi i uvelike će nam nedostajati. No nitko nije nezamjenjiv, došli su neki drugi momci koji će preuzeti njihove uloge. Tko je bilo uvijek, tako će biti i ubuduće...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba