Obavijesti

Sport

Komentari 2

Unai Emery iz Mostara: Modrić igrao za Zrinjski? Nisam to znao

Unai Emery iz Mostara: Modrić igrao za Zrinjski? Nisam to znao

Moramo uzeti minimalno bod ako želimo biti prvi, rekao je slavni španjolski trener uoči gostovanja Aston Ville kod Zrinjskoga u Konferencijskoj ligi

VIDEO

Trener Aston Ville Unai Emery rekao je večeras u Mostaru kako je cilj njegove ekipe uzeti najmanje bod u sutrašnjem susretu Konferencijske lige s momčadi Zrinjskog kako bi završili na prvom mjestu skupine E navodeći da se radi o taktički dobrome protivniku. 

Trećeplasirana momčad engleskog Premijershipa stigla je čarter letom večeras u Mostar nakon čega je španjolski strateg održao konferenciju za novinare u klupskim prostorijama Zrinjskog.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje navijača Zrinjskog

Pokretanje videa...

Fešta navijača Zrinjskog 01:16

- Ovo je posljednji susret u grupnoj fazi Europe. Naravno ako želimo biti prvi u skupini moramo minimalno uzeti jedan bod - rekao je Emery.

Uoči posljednjeg kola skupine E Konferencijske lige Villa ima 12 bodova, druga je momčad Legije iz Varšave s 9, a trećeplasirana momčad je nizozemskog AZ Alkmaara. Posljednjeplasirani, Hrvatski športski klub Zrinjski ima tri boda, te se oprostio od nastavka natjecanja.

Emery je ocijenio kako je Zrinjski pokazao iznimak karakter u susretima protiv AZ Alkmaara kojega su pobijedili u Mostaru velikim preokretom nakon što su gubili 0-3 na poluvremenu, a na kraju slavili 4-3, te izgubili na Villa Parku tek u 94. minuti susreta. Očekuje da će Zrinjski biti motiviran u sutrašnjem susretu.

Emery: Poštujem Zrinjski, to je dobra momčad

- Mislim da će biti motivirani jer će igrati pred svojim gledateljima. Poštujem ih i taktički mislim da je to dobra momčad - ocijenio je španjolski stručnjak.

Nije otkrio sastav najavljujući da će određenim igračima dati prigodu sutra zaigrati na travnjaku HŠK Zrinjskog.

Na upit novinara je li znao da je za Zrinjski svojedobno nastupao i hrvatski kapetan i igrač Reala Luka Modrić, Emery je odgovorio da mu to nije bilo poznato do večeras.

ARHIVA - Luka Modri? u dresu Zrinjskog iz Mostara i Intera iz Zapreši?a

Ivanković: Aston Villa igra najatraktivniji nogomet u Europi

Ranije je trener Zrinjskog Mario Ivanković rekao kako nagradom smatra sutrašnji susret s jednom od najboljih engleskih momčadi.

- Nama je ovo nagrada za godine kvalitetnog rada, došla je da uživamo. Prvenstveno je želja da počastimo navijače, da im zahvalimo za svu potporu koju nam pružaju - rekao je Ivanković.

Dodao je kako je Aston Villa najzvučnija momčad koja će igrati u Mostaru, a radi se o sastavu koja se bori za vrh Premier lige.

- To je momčad koja igra vjerojatno najatraktivniji nogomet u Europi, vođena trenerom koji iza sebe ima niz osvojenih europskih titula - dodao je.

Bilbija: Cijelog života spremali smo se za ovo

Strateg Zrinjskog iz Mostara svjestan je snage engleske momčadi koja je prije dolaska u Mostar u nacionalnom prvenstvu svladala Manchester City i Arsenal. Unatoč snazi Engleza, u hrvatskom športskom klubu neće izvijestili bijelu zastavicu uoči susreta.

- Svjesni smo snage, ali ne pribojavamo ih se. Najvažnije mi je da odigramo najbolje što možemo - dodao je trener.

On je izrazio zadovoljstvo što Villa dolazi sa svojim najboljim sastavom. U susretu u Birminghamu mostarska momčad je pokleknula tek u 94. minuti susreta izgubivši 0-1, a odličnu prigodu imao je kapetan Nemanja Bilbija.

- Privilegij je igrati protiv ovakve momčadi. Spremali smo se cijelog života za ovo i evo dočekao sam u 33. godini da igram grupnu fazu Europe. Osobno uživam u ovome - rekao je Bilbija.

Susret Zrinjskog i Aston Ville na rasporedu je u četvrtak u 18.45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara