Obavijesti

Sport

Komentari 0

UniSport nadmašio očekivanja, gradonačelnik uveličao finale

UniSport nadmašio očekivanja, gradonačelnik uveličao finale
7

Sretni smo, ali ujedno i tužni jer je došao kraj ovogodišnjih Finalsa koji su u Splitu okupili 850 studentica i studenata iz cijele Hrvatske, rekao je sportski direktor Hrvatskog akademskog sportskog saveza Nikola Vincetić

Fantastičnim finalima 3x3 košarke u predivnom ambijentu novouređenog terena studentskog doma ”Bruno Bušić“ na Spinutu spušten je zastor na ovogodišnju sveučilišnu sportsku završnicu - UniSport Finals. Grad Split uspješno je ugostio preko 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Hrvatske, s ukupno 14 visokoškolskih institucija.

Nakon dva uzbudljiva dana sportskih nadmetanja dobili smo sveučilišne prvakinje i prvake u devet sportova: futsalu, rukometu, košarci, 3x3 košarci, odbojci, odbojci na pijesku, badmintonu, stolnom tenisu i tenisu. Organizacija ovog jedinstvenog i hvalevrijednog događaja opravdala je sva očekivanja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera te brigu za zdravlje svih sudionika. Nasmiješena lica, medalje oko vrata, neopisive emocije i nezaboravne uspomene, najbolji su pokazatelj uspješnosti ovog događaja.

Velikom finalu 3x3 nazočili su priznati gosti: gradonačelnik Splita Ivica Puljak, zatim predstavnici splitskog Sveučilišta, a ispred organizacije Hrvatskog akademskog sportskog saveza sportski direktor Nikola Vincetić je zadovoljno istaknuo:

- Sretni smo, ali ujedno i tužni jer je došao kraj ovogodišnjih Finalsa koji su u Splitu okupili 850 studentica i studenata iz cijele Hrvatske. Ovdje je stvarno vladalo jedno veliko zajedništvo, što na sportskim terenima, što van sportskih terena, unatoč izazovnim vremenima. Želio bih se zahvaliti svim studenticama i studentima sportašima, Organizacijskom odboru, splitskom Sveučilišnom sportskom savezu, Gradu Splitu, volonterima i svima koji su pomogli u organizaciji ovog posebnog sportskog događaja u ovoj akademskoj godini.