Obavijesti

Sport

Komentari 136

Unitedu derbi protiv 'redsa': Van Persie i Vidić za tri boda...

Unitedu derbi protiv 'redsa': Van Persie i Vidić za tri boda...
7

Manchester United i drugi put u sezoni pobijedio je Liverpool. U derbiju 22. kola Premiershipa 'crveni vragovi' su na Old Traffordu pobijedili 'redse' rezultatom 2-1

VIDEO

U velikom derbiju 22. kola Premiershipa Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Liverpool 2-1.

Manchester United poveo je u 19. minuti golom Robina van Persieja. Nizozemac je odlično reagirao nakon ubacivanja Patrica Evre s lijeve strane i udarcem iz prve sa sedam, osam metara pogodio za vodstvo 'crvenih vragova' 1-0. Deveti je to gol Nizozemca u posljednjih devet utakmica za United.

Robin van Persie u samoj završnici prvog poluvremena mogao je udvostručiti vodstvo Uniteda, ali je njegov udarac petom pravovremenom reakcijom skinuo Reina.

Ono što nisu napravili u samoj završnici prvog dijela, nogometaši Uniteda napravili su u 54. minuti. Robin van Persie nabacio je na drugu stativu gdje je najviši bio Patrice Evra. Francuz je pucao glavom, a njegov je udarac na putu do gola pogodio Nemanju Vidića pa se gol pripisao srpskom igraču.

Nadu 'redsima' vratio je samo tri minute kasnije Daniel Sturridge, kojem je ovo bio prvi nastup za Liverpool u Premiershipu.

Sturridge je u 85. minuti mogao postati junak Liverpoola, ali je njegov udarac sa sedam metara lijevo iskosa otišao visoko iznad gola.

- Bili smo sjajni do njihovog pogotka, koji ih je vjerojatno inspirirao. U posljednjih pola sata su bili bolji od nas i mogli su nam zakomplicirati život. Kada igrate protiv Lverpoola morate igrati svoj najbolji nogomet da bi ste pobijedili – rekao je trener United Sir Alex Ferguson.

- Nismo smjeli primiti onakva dva pogotka, ali možemo biti ohrabreni nastupom u drugih 45 minuta. Igrali smo dobro i pritiskali smo United u posljednjih pola sata, ali nažalost do pogotka nismo mogli... A zaslužili smo ga – rekao je trener Liverpoola Brandon Rodgers.

Manchester Unitedu je ovo 18. pobjeda u sezoni i nakon 22. kola imaju 10 bodova prednosti ispred gradskog rivala Cityja koji tek treba odigrati utakmicu protiv Arsenala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 136

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana