Obavijesti

Sport

Komentari 20

Unuk Mislav: Ponosan sam na djeda Blagu, želim nositi broj 91

Unuk Mislav: Ponosan sam na djeda Blagu, želim nositi broj 91

Najveći mi je cilj debitirati za Dinamovu prvu momčad i za hrvatsku A reprezentaciju, što je san svakog tko se bavi nogometom u Hrvatskoj, kaže Mislav Zadro (18), unuk junaka Blage Zadre

VIDEO

Blago je bio jednostavan, običan, a autoritet. Čovjek kojem su ljudi vjerovali. Vjerovali su mu do kraja. Bez rezerve, kratko i jasno opisao je svog starijeg brata Stanko Zadro.

POGLEDAJTE VIDEO: Ubijen Blago Zadro

'U Dinamu sam 12 godina'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Legendarni prvi hrvatski general - bojnik, zapovjednik obrane Borovog naselja i 3. bojne 204 brigade HV za Borovo Naselje i Trpinjsku cestu, Blago Zadro, imao je 47 godina kad je pokošen rafalom iz puškostrojnice dok je junački vodio svoje suborce u akciju. To se dogodilo 16. listopada 1991. godine u jeku najvećih borbi u Vukovaru. 

Od 2020. godine se 18. studenog ozbilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Na junaštvo svog djeda posebno je ponosan Mislav Zadro (18), mladi Dinamov golman. U travnju je postao punoljetan pa odmah potpisao profesionalni ugovor s hrvatskim prvakom.

Zagreb: Prijateljski međunarodni turnir U19, Hrvatska - Austrija

- Ne može biti ljepši poklon za 18. rođendan. Ma, ovo je san svakog dječaka koji se bavi nogometom. To je i velika nagrada za to što sam 12 godina u ovom klubu, nagrada nakon svih odricanja. Uvijek sam davao sve od sebe i doista nema ljepše nagrade - rekao je po potpisu ugovora.

- Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91 - dodao je Mislav.

Zadro je u Dinamu od šeste godine. Dakle, prije negoli je krenuo u školu.

- Da, tako je. Prvo sam s pet godina branio za Dubravu, a sa šest sam došao u Dinamo. Čak sam nekim danima izostajao iz vrtića jer nisam stigao. Zbog treninga bih kasnio u vrtić. Tako je sve počelo. Sad paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet, a nadam se da ću upisati i fakultet.

Zadro je rođen i odrastao u Dubravi.

- Tu sam cijeli život i prve sam korake napravio baš u Dubravi. Koji je bio impuls da postanem baš golman? Počeo sam, zapravo, kao desno krilo. Bili smo na turniru i izgubili s visokom razlikom pa naš golman nije došao na sljedeću utakmicu. Tada sam se ponudio da ja stanem pred gol. Obranio sam pet, šest zicera i rekoh "ovo je za mene, to je to!" Tako sam ostao vratar i ubrzo nakon toga došao u Dinamo.

Trenutačno brani za juniore u 1. HNL i Dinamo II u 2. HNL. U drugoj ligi nastupio je ove sezone protiv Varaždina i Solina, obje utakmice završile su 1-1. Prednost u Dinamu II ima nešto iskusniji Nikola Čavlina (19).

- Nastavljam s napornim radom, doista želim dati sve od sebe. Najveći mi je cilj debitirati za Dinamovu prvu momčad i za hrvatsku A reprezentaciju, što je san svakog tko se bavi nogometom u Hrvatskoj - kaže Zadro, hrvatski U-19 reprezentativac.

Na spomen golmanskih uzora nema posebnog favorita.

- Puno je danas vrhunskih golmana, ali gledam što više biti svoj, ići svojim putem. Od svakog nastojim uzeti ponešto. Evo, kad bih nekoga morao izdvojiti onda bih rekao Neuer, Ter Stegen, Ederson, Oblak i, dakako, naš Livaković.

Mislav je, naravno, jako ponosan na djeda i posvećuje mu neke objave na društvenim mrežama, a braneći za Dinamove selekcije bilo je i turnira na kojima nije primio ni jedan gol. S Dinamom je trijumfirao na turniru Nike Premier Cupu u Berlinu, također osvojivši nagradu za najboljeg čuvara mreže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'
DOMINIRAO U EGIPTU

Jasna poruka Daliću: 'On nam je kec na deset! Nema logike da itko drugi starta na toj poziciji'

Lovro Majer odigrao je dojmljivu utakmicu protiv Egipta, zabio i asistirao, bio i precizan u raspucavanju protiv Tunisa, a Aljoša Vojnović smatra kako bi bi mu izbornik morao ukazati povjerenje na Euru