Obavijesti

Sport

Komentari 5

Uspješan start Čilića u Japanu, Mate Pavić je izbacio Đokovića

Uspješan start Čilića u Japanu, Mate Pavić je izbacio Đokovića
1

U prvom kolu turnira na tvrdoj podlozi u Tokiju, Marin Čilić pobijedio je domaćeg predstavnika Sugitu sa 6-4, 6-4. Dobar je posao napravio i Mate Pavić koji je u paru sa Soaresom pobijedio Đokovića i Krajinovića s (2-1)

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo teniskog ATP turnira u Tokiju nakon što je u prvom kolu sa 6-4, 6-4 svladao domaćeg tenisača Japanca Yuichija Sugitu sa 6-4, 6-4 poslije sat i 15 minuta igre. 

Čiliću je bio dovoljan po jedan break u svakom setu za pobjedu nad 126. tenisačem svijeta. Hrvatski je tenisač servirao pet aseva, a suparnik ni jedan. Također Čilić nije ni jednom izgubio svoj servis, a nije ga ugrozilo ni to što je napravio 23 neprisiljene pogreške.

Tennis: US Open

Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled i prva pobjeda Čilića kojeg u drugom kolu očekuje bolji iz ogleda između Talijana Lorenza Sonega i Hyeona Chunga. S Talijanom, 54. na ATP ljestvici, Čilić do sada nije igrao ni jednom, a protiv Chunga, 143. tenisač svijeta, hrvatski je tenisač u tri dosadašnja međusobna susreta pobijedio tri puta.

Pavić i Soares slomili Đokovića i Krajinovića

Dobar je posao napravio i Mate Pavić u parovima. Sa partnerom Brunom Soaresom izbacio je srpski par Đoković/Krajinović. Pavić i Soares odlično su startali te su već nakon pola sata uzeli prvi set za 30 minuta rezultatom 6-2. Dobro su krenuli i u drugom setu te su napravili break za 3-1.

No, nakon toga izgubili su dva servisa zaredom pa su srpski tenisači sa 6-4 u drugom setu poravnali rezultat na 1-1. No, u 'super tie breaku' trećeg seta Pavić i Soares bili su bolji sa 10-4 jer su srpski predstavnici poveli 3-2 pa izgubili šest servisa zaredom. Sljedeći protivnici Pavića i Soaresa su Inglot i Krajicek.