Obavijesti

Sport

Komentari 0

Utakmica odluke za Hrvatice: Pobjeda ih vodi na Europsko

Utakmica odluke za Hrvatice: Pobjeda ih vodi na Europsko
2

Uspiju li Šoštarićeve izabranice u nedjelju u Poreču ostvariti prvu domaću pobjedu u ovim kvalifikacijama, Čehinjama ni dvije pobjede protiv Ukrajinki neće biti dovoljne za osvajanje drugog mjesta

VIDEO

Nakon što su u srijedu u Grazu svladale reprezentaciju Ukrajine s 26-19, pred hrvatskim je rukometašicama posljednja i odlučujuća utakmica u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2022., u kojoj će u nedjelju (18 sati) u porečkoj dvorani Žatika ugostiti Češku.

'Kraljice šoka' ostale u igri za Euro: Srušile Ukrajinke u Grazu pa zajedno poslale poruku mira
'Kraljice šoka' ostale u igri za Euro: Srušile Ukrajinke u Grazu pa zajedno poslale poruku mira

Čehinje su zahvaljujući iznenađujućoj pobjedi protiv Francuske (31-30) u Plzenu, došle do prvih bodova u skupini 4 i zadržale mogućnost osvajanja drugog mjesta koje donosi plasman na Euro na kojem će od 4. do 20. studenoga ove godine domaćini biti Slovenija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora.

- Nitko nije očekivao poraz Francuske u Češkoj, ali kad smo pogledale utakmicu, vidjele smo da su Francuskinje bile te koje nisu igrale dobro. Češka je igrala bolje nego protiv nas, ali Francuskinje su tu utakmicu 'zeznule' - izjavila je hrvatska reprezentativka Dora Krsnik u Poreču, gdje se izabranice Nenada Šoštarića pripremaju za odlučujuću bitku.

- Umor je još prisutan, ali imale smo dan odmora. Naravno da ćemo u nedjelju biti spremne i dati svoj maksimum - uvjerena je Krsnik.

Hrvatska je u dosadašnjih pet nastupa ostvarila dvije pobjede, obje u gostima - protiv Češke (26-24) u Zlinu te protiv Ukrajine (26-19) na neutralnom terenu u Grazu. S druge strane, Čehinje nakon dvoboja s Hrvatskom imaju još dvije utakmice protiv Ukrajinki koje su trebale biti odigrane u ožujku, ali su odgođene za lipanj zbog ruske invazije u Ukrajini. Prema sadašnjem prijedlogu, obje će te utakmice biti odigrane u Češkoj, što dodatno povećava izglede češkim rukometašicama za osvajanje maksimalnog broja bodova.

'Rekao sam curama da grafit i dijamant imaju isti sastav, no nisu rađeni pod istim tlakom'
'Rekao sam curama da grafit i dijamant imaju isti sastav, no nisu rađeni pod istim tlakom'

No, uspiju li Šoštarićeve izabranice u nedjelju u Poreču ostvariti prvu domaću pobjedu u ovim kvalifikacijama, Čehinjama ni dvije pobjede protiv Ukrajinki neće biti dovoljne za osvajanje drugog mjesta, zbog dva poraza u susretima s Hrvaticama.

Dora Krsnik upozorava da su Čehinje vrlo dobra reprezentacija.

- Vratila im se Luzumova koja je stvarno motor te ekipe. Možda ne zabija toliko puno golova, ali radi za cijelu ekipu. Odlična im je golmanica, brza su im krila, imaju dobre pivote - stvarno su pokrivene na svim pozicijama.

- Svakako moramo odigrati jako čvrstu obranu. One jesu brze i vole trčati, ali mislim da i mi u polukontri i kontri imamo svoju šansu - rekla je Ana Turk koja je sa sedam pogodaka bila najefikasnija hrvatska igračica u srazu s Ukrajinkama.

Napadačka efikasnost će svakako biti potrebna i protiv Češke, a našim rukometašicama će biti lakše igrati budu li imale podršku s tribina.

- Naš forte je, kao i uvijek, naša obrana. Opet ćemo probati primiti što manje golova, a u napadu ćemo valjda zabiti nešto. Bilo bi lijepo igrati pred punim tribinama, tako da se nadam da će publika doći na utakmicu - poručila je Dora Krsnik.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu