Obavijesti

Sport

Komentari 88

Utakmica za Budimira i Oršića! Dečki, pokažite zašto ste ovdje

Utakmica za Budimira i Oršića! Dečki, pokažite zašto ste ovdje
20

Hrvatska je jednom kod kuće kiksala protiv reprezentacije ispod stotog mjesta, takve su utakmice često rješavali igrači iz drugog plana, a u Rijeci je Dalić postao izbornik i osigurao Euro. Nek' sad uhvati i zalet za Katar

VIDEO

OK, problem podcjenjivanja, malo lakšeg pristupa, valjda smo prošli, ispucali taj luksuz u Ljubljani. Dvaput u četiri dana bilo bi doista previše.

Pokretanje videa...

'Vatreni' na treningu prije Cipra na Rujevici 01:13

I Zlatko Dalić i igrači uvjeravaju nas da su riješili među sobom neke stvari, da će se dići, probuditi, razdrmati, da su motivirani, željni... I da će biti promjena u sastavu.

'Zaslužili smo kritike, ponajviše ja. Sutra krećemo s Budimirom'
'Zaslužili smo kritike, ponajviše ja. Sutra krećemo s Budimirom'

Kojih? Nakon poraza od Slovenije, "vatreni" si ne mogu dopustiti luksuz da protiv Cipra u Rijeci (subota, 18 sati, Nova TV) odmaraju glavne igrače. Odnosno, luksuz kiksa. Tek nakon tri boda protiv Ciprana može se očekivati da Maltu dečki riješe i bez Modrića, Brozovića, Vlašića i ostalih udarnih igala koje su u punom pogonu u klubovima.

Rijeka: Trening nogometne reprezentacije na Rujevici uoči utakmice s Ciprom

- S rombom smo pogodili, nije u tome bio problem. Ali nakon gola ni to nije funkcioniralo - rekao je Dalić i najavio promjene za Cipar.

Jer ako su nas Slovenci razoružali parkiranim autobusom u šesnaestercu, što će tek biti protiv Ciprana, koji će pred svoj gol postaviti - dva busa?!

A znate li tko je jedina prava špica koju Dalić ima u sastavu?

International Friendly - Turkey v Croatia

I čovjek koji je, uz Kramarića (19) i Vlašića (11), zabio najviše golova u inozemstvu ove sezone? Ante Budimir. Za Osasunu je šest puta pogodio u La Ligi i jednom u Kupu kralja. Uz njega je na klupi i ubojiti HNL dvojac Mislav Oršić, strijelac 19 golova za Dinamo ove sezone u svim natjecanjima, i Kristijan Lovrić, koji ih je zabio 16 za Goricu.

Jesu li oni rješenje? Mnogi smatraju da nam Budimir treba jer za razbijanje bunkera trebaju vam što bolji ofenzivni skakači i prava špica, 'fox in the box'.

UEFA Nations League - League A - Group 3 - Sweden v Croatia

Pokazala je to i povijest. Kad nisu igrali najveći 'killeri' koje smo ikad imali Davor Šuker i Eduardo da Silva, ovakve utakmice jednako su puta rješavali braniči, defanzivci ili igrači iz drugog plana poput Barišića (Azerbajdžan), Vide (Kosovo), Vukojevića, Badelja, Lovrena, Nike Kovača, Solde (Maltu), Balabana (Latviju)..., koliko i Mandžukić, Perišić, Modrić, Rakitić, Boban i ostali asovi.

Logika je jasna: kvalitetu ima čim je član hrvatske reprezentacije, a želju i motiv da se dokaže trebao bi imati veću nego netko tko se osjeća više-manje sigurno, standardno, da ne kažemo nezamjenjivo.

Zato je Cipar idealna utakmica za Budimira i Oršića. Što znači da će netko od senatora morati na klupu. Bez ljutnje. Sve za rezultat, dečki, Hrvatska iznad svega, zar ne?

Ohrabrujuće zvuči da je Hrvatska u kvalifikacijama kiksala u domaćoj utakmici protiv reprezentacije koja je ispod stotog mjesta na Fifinoj ljestvici jedino 2000. remijem 0-0 s Estonijom. Cipar je ravno stoti dok je Hrvatska 11.

Hrvatska momčad vrijedi prema Transfermarktu 348 milijuna eura, a ciparska 16,8 milijuna. Kovačić (45 milijuna), Brozović (40), Kramarić (32), Vlašić (30), pa čak i naše rezerve Pašalić (25) i Ćaleta-Car (23) vrijede više nego svih 25 ciparskih igrača zajedno.

I još nešto: Hrvatska u 16 utakmica u Rijeci nikad nije izgubila. Ima 13 pobjeda i tri remija. Da, bio je onaj težak kiks, 1-1 s Finskom, baš zahvaljujući kojem je Dalić dobio šansu preuzeti reprezentaciju. Na tom je stadionu i remizirao s Engleskom u Ligi nacija (0-0) i osigurao odlazak na Euro pobjedom nad Slovačkom 3-1. Nek sada uhvati i zalet prema Kataru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...
ON ĆE NASLIJEDITI JAKOBUŠIĆA?

Navijači Hajduka o novom predsjedniku: Ivane, nevrime je! Ako Perišić sada ostane...

Ivan Bilić trebao bi biti predsjednik Hajduka. Bivši torcidaš glavni je kandidat, a jedan je fan napisao: 'Nadam se da će uspostaviti normalnu atmosferu bez ikakvih prgavih familija, mitomanije i da neće dopustiti da igrače postrojava itko drugi osim trenera