Obavijesti

Sport

Komentari 20

Uz dinamovce do prve pobjede u Ligi prvaka! Oršić, Ristovski i Mišić gledali rapsodiju Zagreba

Uz dinamovce do prve pobjede u Ligi prvaka! Oršić, Ristovski i Mišić gledali rapsodiju Zagreba
12

Zagreb je uz vrhunskih završnih 10 minuta slomio Porto 29-23 i sada puno lakše diše, uoči gostovanja kod PSG-a idućeg četvrtka. Dibirov je zabio 10 komada, a ni oznojio se nije

VIDEO

Zagreb je konačno proigrao. Ako su motivacija bili dinamovci na tribinama Arene, šteta što nisu mogli i na prvu utakmicu protiv GOG-a. Tada su bili u Milanu.

Danas, s Oršićem, Ristovskim i Mišićem koji su sa sinovima posjetili Arenu, podosta puniju nego prije dva tjedna (1500 gledatelja, bio je među njima i Veselin Vujović), i u rukometu hrvatski prvak ima prve bodove u Ligi prvaka. Zagreb je uz vrhunskih završnih 10 minuta slomio Porto 29-23 i sada puno lakše diše, uoči gostovanja kod PSG-a idućeg četvrtka, a prije nego u Varaždin u puno važnijoj utakmici nakon reprezentativnog tjedna dođe Wisla.

Zagreb: Obožavatelji se fotografirali s Mislavom Oršićem na utakmica PPD Zagreb
Zagreb: Obožavatelji se fotografirali s Mislavom Oršićem na utakmica PPD Zagreb Zagreb: Obožavatelji se fotografirali s Mislavom Oršićem na utakmica PPD Zagreb

Unatoč ozljedama (Srna, Matanović) Zagreb je pokazao reakciju nakon lošeg rukometa protiv GOG-a i Magdeburga. U odnosu na Dance prije dva tjedna, protiv Porta je imao potpuno novu vanjsku liniju s Dodićem, Leimeterom i Kavčičem koji je najviše nedostajao. Kavčič je bio najokomitiji i najkonkretniji od svih, drugi su više išli u širinu bježeći od jakih momaka Iturrize i Veitije.

Slavić je otvorio vrhunski obranivši dva sedmerca Thulinu pa Cruzu. Dugonogi Frandsen, koji ne može stati ni pod gredu sa svoja 204 cm, nije na drugoj strani skinuo ništa i to je bila razlika u korist Zagreba (6-3).

Gojun je u žaru borbe onesposobio Portov "mozak" Ruija Silvu koji je po pomoć morao i u svlačionicu. Bio je to svakako plus za Zagreb sljedećih 15 minuta, sve dok taj plus rezultatski nije narastao  do 13-9 u 23. minuti.

Zagrebov tempo nije padao ni kada su Musa i Leimeter morali po zraka jer su Klarica i Grahovac odgovorili kako se traži. Dibirov je bio posvuda po terenu, lijevo, desno, na crti, no nakon nesretnog prijestupa Rusa, Zagreb je greškama vratio Portugalce u utakmicu (15-14). Na sve im je i Klarica poklonio gol u zadnjoj sekundi poluvremena, pa je Obrvan izgubio još malo živaca ne planirajući.

Zagreb: Susret EHF Lige prvaka, PPD Zagreb - FC Porto

Porto se nudio, ali Zagreb je na poklone uzvratio poklonima. Leimeter na gol nije ni gledao, Čupić i Dibirov promašili su dva sedmerca zaredom, ali Dibirov je odmah popravio stvar razbivši Portov napad za 21-18.

Gosti su ga potom pretvorili u svoj specijalitet 7 na 6, Zagreb to nije znao braniti, ali srećom jest Slavić koji je održavao prednost iako je Čupić promašio četvrti sedmerac Zagreba u nizu! Nevjerojatno, nedopustivo, ali sreća je uz Slavića na golu bio i Dibirov koji je drugi put ukrao loptu i zabio na prazan gol iako ga je minutu ranije promašio. Pa u naletu zagrebaša i Klarica u polukontri za 25-21 za završnih osam minuta.

I to su domaći još malo pojačali, Sirotić je (konačno) realiziranim sedmercem zaokružio Obrvanovo povjerenje u drugom poluvremenu umjesto Dodića, a Dibirov novom krađom za asistenciju Klarici epitet igrača utakmice... Deset komada, a ni oznojio se nije. Kakva lakoća!

Zagreb: PPD Zagreb u EHF Ligi prvaka pobijedio FC Porto rezultatom 29-23

- Čestitke mojim igračima na jako važnoj pobjedu. Već su počeli razni komentari, a ni ne zna se za neke naše problemčiće s kojima se susrećemo i koje nismo spominjali. Odigrali smo iznad očekivanja, visoka pobjeda protiv favorita. Bili smo nezadovoljni nakon prvog poluvremena jer smo umjesto +3 imali samo gol razlike. Bio je strah kako ćemo reagirati jer ranije smo padali u depresiju nakon sličnih situacija, ali imali smo puno rezerve u obrani koja je odlučila utamicu u drugom poluvremenu uz Slavića koji je zaključao gol. Bili smo spremni na igru 7 na 6 iako su oni zabili nekoliko prvih napada, ali smo kasnije dobro reagirali, a ostalo je Dino skinuo. Sedmerci? Onaj tko nije pucao, ne zna koliko je to teško, to je uvijek 50-50. Srećom nas nije koštalo - rekao je trener Ivica Obrvan.

Dino Slavić bio je velika konkurencija Dibirovu u izboru za igrača utakmice.

- Zaslužili smo ova dva boda, na sve nedaće s kojima se susrećemo. Nevjerojatna obrana u drugom poluvremenu, spremali smo se na njihovih 7 na 6. Zabili su nešto na početku, ali onda je Dibirov ukrao nekoliko lopti, ja obranio i riješili smo utakmicu.

PPD Zagreb - Porto 29-23 (16-15)

PPD Zagreb: Slavić (14 obrana), Panjtar; Ćavar, Faljić, Klarica 5, Gojun, Klis, Kraljević, Musa 1, Sirotić 2, Čupić 3, Dibirov 10, Dodić 1, Kavčič 6, Leimeter, Grahovac 1

Porto: Mitrevski (8 obrana), Frandsen; Veitia, Iturriza 3, Mikkelsen 2, Cruz 1, Oliveira, Christensen 2, Silva 2, Salina 3, Thurin 3, Fernandes 1, Branquinho 1, Areia, Alves 3, Magalhaes 3

Sedmerci: PPD Zagreb 2/6, Porto 0/2

Isključenja: PPD Zagreb 10 minuta, Porto 6 minuta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka