Sport

Komentari 4

Uz Dražena i Kukoča nisam ni sanjao da ću baš ja biti najbolji

Uz Dražena i Kukoča nisam ni sanjao da ću baš ja biti najbolji

Uz Dražena i Tonija koji su se isticali kao najbolji Europljani, teško je bilo zamisliti Francuza među njima, rekao je Parker koji je postao najbolji strijelac Eurobasketa

Zvijezda francuske reprezentacije Tony Parker nakon utakmice protiv Poljske postao je najbolji strijelac u povijesti Eurobasketa s ukupno 1046 koševa, što je 13 više od dosadašnjeg rekordera Grka Nikosa Galisa . Na trećem je mjestu njemački reprezentativac Dirk Nowitzki s 1013 koševa. Parker je nakon utakmice izjavio kako je iznenađen svojim pothvatom te se prisjetio velikih hrvatskih igrača.

- Velika mi je čast kada se o meni govori kao jednom od najboljih europskih košarkaša. Nisam ni u najluđim maštanjima mogao takvo što predviđati kada sam počinjao svoju karijeru. Uz Dražena Petrovića i Tonija Kukoča koji su se isticali kao najbolji Europljani, teško je bilo zamisliti jednog Francuza među njima - rekao je Parker čiji je prvi koš Poljskoj, s kojim je postao rekorder, uvršten i kao broj jedan u Top 5 akcija trećeg dana EP-a.

Najčitaniji članci