Obavijesti

Sport

Komentari 40

Užas u Kini: Na ultramaratonu se nasmrt smrznuo 21 trkač...

Užas u Kini: Na ultramaratonu se nasmrt smrznuo 21 trkač...

Na ultramaratonu sudjelovala su 172 trkača, a nakon cjelodnevne potrage 151 ih je bilo na sigurnom. Teške vremenske uvjete nažalost nije preživio čak 21 ultramaratonac

VIDEO

Stravična katastrofa dogodila se ovog vikenda u sjeverozapadnoj Kini gdje se nasmrt smrznuo 21 maratonac, javlja Reuters.

U provinciji Gansu se održavao ultramaraton, utrka od 100 kilometara koja je počela u subotu u devet ujutro, a nekoliko sati kasnije trkači su stigli u planinski dio maratona gdje su ih dočekali užasni vremenski uvjeti.

Rescue workers work at the site of the accident where extreme cold weather killed participants of an 100-km ultramarathon race in Baiyin

Tuča, ledena kiša i strašno niske temperature dovele su do pothlađivanja kod mnogih trkača, a neki su i odustali od utrke poput Mao Shuzhi, koja je za Reuters otkrila kako je odustala na 24. kilometru utrke kada je počela stizati na veću nadmorsku visinu.

Man receives treatment at a hospital in Jingtai county after extreme cold weather killed participants of an 100-km ultramarathon race in Baiyin

- Kiša je postajala sve jača i jača. Na početku mi je bilo žao što sam odustala, no i prije sam imala problema s hipotermijom, a kada sam vidjela jaki vjetar i kišu kroz hotelski prozor, bila sam presretna što sam napravila tu odluku - rekla je Shuzhi.

Preko 1200 spasioca ubrzo se angažiralo kako bi pronašli trkače, a u pomoć su im stigle i bespilotne letjelice te su koristili radare i termalno snimanje.

U utrci je ukupno sudjelovalo 172 ljudi, a u nedjelju je 151 trkač bio na sigurnom. Nestalih nema, a potvrđen broj žrtava je 21. 

Temperatura se kretala i do šest stupnjeva Celzijusevih, no veće probleme je stvarao vjetar zajedno s padalinama. Dan uoči utrke bio je jako vruć, a iako je prognoza najavljivala srednje teške padaline, svi su vjerovali kako će ih biti i manje od toga zbog toga što je u ovom dijelu godine taj dio Kine uglavnom bez padalina.

Ipak, optužbe na račun tamošnjih vlasti ne staju pristizati, a otkrivene su i poruke koje su trkači slali u grupni razgovor na WeChat aplikaciji.

- Vjetar je prejak, naše deke su rastrgane - napisao je jedan, a pristizale su i poruke koje su otkrivale kako su se brojni trkači izgubili u takvim vremenskim uvjetima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome