Obavijesti

Sport

Komentari 405

Madriđani u lovu na povijest: Real ušao u finale Lige prvaka

Madriđani u lovu na povijest: Real ušao u finale Lige prvaka
17

Momčad Zinedinea Zidanea plasirala se u finale Lige prvaka gdje će igrati drugu godinu zaredom. Atletico je slavio 2-1, ali to nije bilo dovoljno za iznenađenje. 'Kraljevi' imaju priliku biti prvi koji će obraniti naslov

VIDEO

Real Madrid može postati prva momčad koja će obraniti naslov Lige prvaka! 'Kraljevi' su drugu godinu zaredom ušli u finale Lige prvaka nakon što su večeras ukupnim rezultatom 4-2 izbacili Atletico Madrid. Susret na Vicente Calderonu završio je 2-1 za domaćina, no to nije bilo dovoljno za neko čudo. Luka Modrić odigrao je cijeli susret dok Mateo Kovačić nije ulazio u igru. Šime Vrsaljko sjedio je na klupi, ali još se nije dovoljno oporavio da bi zaigrao.

Gledali smo prilično uzbudljivu i sadržajnu utakmicu. Utakmicu punu tempa, trke, htijenja i oštrih startova. Atletico je bio znatno bolji prvih 20 minuta utakmice i već je nakon 16 minuta vodio dva razlike. Prvo je u 12. minuti zabio Saul nakon ubačaja Kokea iz kornera da bi četiri minute kasnije zabio Antoine Griezmann iz penala nakon što je Torresa srušio Varane.

Igralo se tako sve do 42. minute kada je Isco nakon odbijanca uspio spremiti loptu u mrežu za svoj prvi gol ove sezone u LP-u i treneru Zinedineu Zidaneu skinuti kamen sa srca. Real je tako 61 utakmicu zaredom zabio barem jedan gol. Ostatak utakmice bio je samo regluarnost.

Bilo je sjajnih uzbuđenja i u nastavku, ali ništa što bi promijenilo rezultat. Ronaldo je probao bombom iz sobodnjaka u 48. minuti, Navas je sjajno reagirao i upisao dvostruku obranu u 66. minuti, a Benzema je skoro prekrasno pogodio glavom u 75. minuti. Na kraju susreta dogodio se i prolom oblaka, no to nije zaustavilo sve realovce u slavlju.

Real je svoje sedmo uzastopno polufinale Lige prvaka okrunio šestim ulaskom u finale otkad je novog formata Lige prvaka i sada dijeli prvo mjesto s Milanom i Juventusom. Tamo će igrati upravo protiv potonjeg - s Juventusom se zadnji put sreo u polufinale Lige prvaka 2015. godine i tada je ispao ukupni rezultatom 3-2.

Luka Modrić odigrao je sjajno večeras i ide po svoj treći naslov Lige prvaka čime bi uvjerljivo postao najtrofejniji Hrvat kada je u pitanju elitno europsko natjecanje. Također, Zinedine Zidane je postao drugi Francuz koji je kao trener dospio do dva finala Lige prvaka zaredom. Prije njega je to za rukom pošlo jedino Heleniju Herreri.

Finale se igra u Cardiffu u subotu 3. lipnja u 20.45 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 405

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana