Obavijesti

Sport

Komentari 21

Bez iznenađenja u Andaluziji: Cedevita kod Unicaje na '-23'

Bez iznenađenja u Andaluziji: Cedevita kod Unicaje na '-23'
1

Košarkaši Cedevite izgubili su na gostovanju kod Unicaje u 3. kolu skupine E Topa 16 Eurolige 90-67. Luka Babić zabio je čak 24 poena, a Jacob Pullen dodao je 16

VIDEO

Nakon lijepih dana početkom godine, Cedeviti su uslijedila dva poraza. Poslije Budućnosti u ABA ligi, izabranici Veljka Mršića izgubili su i na gostovanju kod Unicaje u 3. kolu skupine E Topa 16 Eurolige rezultatom 90-67.

Već sami početak utakmice nagovijestio je kako će misija novog slavlja u gostima zagrebačkog kluba, petoga ove sezone, biti praktički nemoguća. Nakon startne serije 5-0 Andalužani su uzeli sve u svoje ruke i poveli 16-6 u sedmoj minuti, a na prvi predah otišli su s čak +16, 27-11.

Mrvicu bolji učinak gosti su postigli u drugoj četvrtini, no zaostatak je samo rastao. Unicaja je zabila čak šest trica i pobjegla na 52-31 po završetku prvog poluvremena.

Cedevita se u nastavku pribrala i sa šest poena u nizu došla na -15, ali to ipak nije bio nagovještaj preokreta. Unicaja je odgovorila serijom 9-3 i vratila se na komotnu razliku od preko 20 poena, kakvu je zadržala i nakon treće četvrtine.

Potvrdu sjajne predstave i druge pobjede u trećoj utakmici Andalužani su napravili na ulasku u posljednjih deset minuta kad su napravili seriju 9-0 i otišli na velikih 80-52. Cedevita ipak nije dopustila potpuno potonuće, nego je u završnici zaostatak svela na prihvatljivih "minus 23".

Najbolji pojedinac gostujućeg sastava bio je Luka Babić s čak 24 poena za 30 minuta uz četiri trice. Jednak učinak s crte od 6,75 metara imao je i Jacob Pullen, uz Babića jedini s dvoznamenkastim učinkom (16 koševa). Kod Unicaje trojica su išla preko deset, Mindaugas Kuzminskas (17), Daniel Diaz (16) i Carlos Suárez (11).

Iznenađenje večeri svakako je pobjeda Crvene zvezde kod Panathinaikosa 74-63, a Fenerbahçe je u derbiju u Istanbulu nadvisio Lokomotiv Kuban 85-79. Cedevita će u nedjelju u goste Zadru u ABA ligi, a sljedeći četvrtak ponovno joj u goste stiže Anadolu Efes Darija Šarića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu
JUBILEJ NA MAKSIMIRU

VIDEO Dinamo novi-stari prvak! Kapetan Ademi za 25. HNL titulu

Guedes je ostavio "bijelo-plave" na cjedilu crvenim kartonom u 60. minuti, a 12 minuta poslije kapetan Ademi naklonio se na petercu na ubačaj Mišića i zabio za naslov "modrih" dva kola prije kraja

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao
SAMO TRPA

VIDEO Daliću, imaš centarfora! Čudesni Gvardiol utrpao je dva gola, Haaland ga samo gledao

Dva je gola zabio hrvatski reprezentativac i to oba desnom nogom. Imao je City penal u sudačkoj nadoknadi, a iako su neki od suigrača htjeli da ga izvede, on je samo odmahnuo i poručio da je zabio dva gola
Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola
VARAŽDIN - RIJEKA 3-1

Pa-pa, titula! Varaždinci šokirali Sopićeve trupe, čudesni Drožđek zabio je dva prekrasna gola

Promiješao je momčad Željko Sopić u Varaždinu, ali to mi nije donijelo ništa dobro jer su od prve minute dominirali izabranici Nikole Šafarića i na kraju zasluženo slavili