Obavijesti

Sport

Komentari 155

Opet ispustio 2-0: Čilić izgubio od Socka nakon tri sata drame

Opet ispustio 2-0: Čilić izgubio od Socka nakon tri sata drame
1

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić (ATP-12) izgubio je u prvom meču Davis Cupa od Jacka Socka. Čilić je ponovo nakon Federera ispustio prednost od 2-0 u setovima

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u prvom meču četvrtfinala Davis Cupa protiv Amerikanca Jacka Socka 3-2 u setovima (6-4, 6-3, 3-6, 4-6, 4-6). Čilić je vodio 2-0 u setovima, ali je ispustio prednost i u konačnici izgubio 3-2. Isto kao i protiv Rogera Federera na Wimbledonu.

Slobodno možemo reći - zaista čudan meč smo gledali. Meč u kojem je ukupno bilo 12 breakova s obje strane. Dobro je Marin krenuo u meč i iako igra nije bila na najvišoj razini poveo je 1-0 u setovima, a zatim i 2-0. Kao da smo gledali ženski tenis u 2. setu, tako se kretao rezultat.

Marin je prvi servirao i obranio servis da bi isto učinio i Sock. Zatim je naš tenisač izgubio servis pa onda i Sock, zatim opet Marin pa opet Sock. Gledali smo četiri breaka zaredom. Čilić je zatim servirao za sedmi gem i 4-3 da bi nakon toga ponovo breaknuo Socka i odservirao za set. U tim trenucima je vodio 2-0.

Ispustio prednost od 2-0 kao i protiv Federera

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No tko zna što se onda dogodilo... Jedan gubitak servisa bio je dovoljan da Marin izgubi 3. set. Koban je bio taj četvrti gem u kojem ga je Sock breaknuo i do kraja nije ispustio prednost. Američki tenisač podigao je razinu igre u 4. setu, koji se igrao gem za gem sve do rezultata 4-4 i Čilićevog servisa. Sock je u devetom gemu imao dvije break lopte od kojih je jednu iskoristio i nakon svojeg uvjerljivog servisa osvojio 4. set.

Sjajno je Čilić krenuo u 5. set. Servirao je prvi i osvojio gem da bi odmah u sljedećem breaknuo Socka. Zatim je osvojio treći gem i u četvrti ušao s laganih 3-0. No onda se dogodio kolaps. Sock je uzvratio s tri dobivena gema zaredom i izjednačio na 3-3. Marin je nakon teške muke sedmog gema i nakon tri spašene break lopte uspio povesti 4-3 da bi Sock ekspresno, bez izgubljenog poena odmah osvojio sljedeći. Zatim je Amerikanac breaknuo Marina da bi Čilić u odlučujućem gemu propustio dvije break lopte i izgubio meč.

Ponovo je Čilić izgubio već praktički dobiven meč. Amerikanci su tako poveli 1-0, a sljedeći meč bit će onaj Johna Isnera i Borne Ćorića.


5. set: Sjajno je Čilić krenuo u set. Servirao je prvi i osvojio gem da bi odmah u sljedećem breaknuo Socka. Zatim je osvojio treći gem i u četvrti ušao s laganih 3-0. No onda se dogodio kolaps. Sock je uzvratio s tri dobivena gema zaredom i izjednačio na 3-3. Marin je nakon teške muke sedmog gema i nakon tri spašene break lopte uspio povesti 4-3 da bi Sock ekspresno, bez izgubljenog poena odmah osvojio sljedeći. Zatim je Amerikanac breaknuo Marina da bi Čilić u odlučujućem gemu propustio dvije break lopte i izgubio meč. Ponovo je izgubio meč nakon što je vodio 2-0...

4. set: Sock je podigao razinu igre, to je očigledno. Čilić je, u principu, zadržao igru iz prva tri seta, ali je Amerikanac ubacio u brzinu više i to se osjeti na terenu. Četvrti set igrao se gem za gem sve do rezultata 4-4 i Čilićevog servisa. Sock je u devetom gemu imao dvije break lopte od kojih je jednu iskoristio i nakon svojeg uvjerljivog servisa osvojio četvrti set. Čilić je tako nakon Rogera Federera i vodstva 2-0 ponovo došao do situacije kada mora spašavati meč. Nadamo se da će ovaj put uspjeti.

3. set: Jedan gubitak servisa bio je dovoljan da Marin izgubi i set. Koban je bio taj četvrti gem u kojem ga je Sock breaknuo. Kao i prethodna dva seta i ovaj je trajao 37 minuta. Čilić je bio nesiguran u trećem setu i može se reći dekoncentriran. Napravio je nekoliko čudnih poteza i dopustio da igra ode u četvrti set. Treći je izgubio 6-3, ali nadamo se da će sad pokazati zašto je 12. tenisač svijeta.

2. set: Čudan je bio drugi set koji je na kraju otišao u korist našeg tenisača.Marin je prvi servirao i obranio servis da bi isto učinio i Sock. Zatim je Marin izgubio servis pa onda i Sock, zatim opet Marin pa opet Sock. Gledali smo četiri breaka zaredom, kao da gledamo ženski tenis. Čilić je zatim servirao za sedmi gem i 4-3 da bi nakon toga ponovo breaknuo Socka i odservirao za set. Hrvatski tenisač vodi 2-0 u setovima.

21:47 Bravo Marine! Čilić je opet breaknuo Socka i osvojio prvi set!

21:42 Čilić je poveo 5-4.

21:40 Američki tenisač je ekspresno obranio servis i izjednačio na 4-4.

21:36 Sock je breaknuo Marina i smanjio rezultat na 4-3.

21:33 Sock smanjuje na 4-2.

21:28 Ekspresno je naš tenisač riješio peti gem prvog seta i dobio ga bez izgubljenog poena. Sjajno je Marin krenuo u meč i vodi 4-1.

21:27 Bravo Čiliću! Marin je breaknuo Socka i sada vodi 3-1.

21:21 Marin je uspješno obranio svoja dva servisa i trenutno je 2-1 za Čilića u prvom setu.

21:10 Počeo je meč Marina Čilića i Jacka Socka!

NAJAVA

Hrvatska Davis Cup reprezentacija u kompletnom je sastavu stigla u Portland, gdje će od petka do nedjelje pokušati pobjedom nad američkom momčadi izboriti mjesto u polufinalu, a naš najbolji tenisač Marin Čilić izrazio je vjeru u uspjeh.

- Očekivanja su velika, naravno da vjerujemo da možemo proći Amerikance. Iako, iz moje perspektive, oni su jedan od najtežih suparnika na putu prema finalu - rekao je Čilić.

Kako i ne bi kad mu je skor protiv američkih tenisača sjajan. Od zadnja 33 meča pobijedio je na 32. Još nije igrao sa Sockom, ali nadamo se da će Marin nastaviti sa sjajnim nizom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu