Obavijesti

Sport

Komentari 119

Dalić: Petkovića nisam otpisao, čekam ga da se vrati u formu

Dalić: Petkovića nisam otpisao, čekam ga da se vrati u formu

Želim da se vrati u formu u kakvoj je bio. Vidim ga kao napadača i nadam se da će do lipnja biti puno bolji. Želim da Bruno bude pravi, rekao je Dalić uoči polaska u Dohu

VIDEO

Uoči okupljanja hrvatske nogometne reprezentacije, izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije najavio je posljednje detalje prije odlaska u Dohu. 

POGLEDAJTE VIDEO: Dalićev popis za katarsku turneju

Pokretanje videa...

Dalićev popis za katarsku turneju VIDEO

'Vatreni' lete u utorak u 10 sati, a prvo će igrati protiv Slovenije na stadionu Education City 26. ožujka, a protiv Bugarske će snage odmjeriti tri dana kasnije. 

Aktualni svjetski doprvaci prvi će trening odraditi u srijedu, a Dalić je za tunir u Dohi rekao da ga zamišlja kao svojevrsni 'teambuilding' kako bi se momčad još više zbližila. 

Hrvatska je sa Slovenijom do sada igrala deset puta, a od toga su susjedi slavili samo jednom i to na startu kvalifikacija za SP 2022. godine. U preostalim susretima, 'vatreni' su pobijedili šest puta, a tri dvoboja završila su remijem. 

Hrvatska je protiv Bugarske odigrala sedam utakmica - jednu prijateljsku i šest kvalifikacijskih, ostvarivši pritom četiri pobjede, jedan poraz i dva remija.

Izbornik Dalić je za prijateljske susrete protiv Slovenije i Bugarske u Kataru odlučio pozvati Milu Škorića i Nikolu Moru, dok se Šime Vrsaljko reprezentaciji vjerojatno neće pridružiti zbog ozljede koju je zaradio početkom ožujka u prvenstvenom ogledu Atletica protiv Betisa. 

- Od prvog popisa otpali su Brozović i Vrsaljko zbog ozljeda, šteta i žao mi je zbog toga. Okupljamo se u Zagrebu, ali pet igrača dolaze direktno u Dohu iz svojih klubova. Motiv nam je veliki u nadolazećim utakmicama kako bi se pripremili za ono što nas čeka u lipnju. Bit će ovo dobar test - kazao je Dalić pa dodao:

- Ima nas 25 i nekakva ideja je da svi igraju. Dat ćemo sanšu svim igračima, ali nema smisla da ih opteretimo maksimalno i želim isprobati sve igrače.

Split: Hrvatska protiv Portugala u utakmici UEFA Lige nacija

Stvaranje zajedništva

- To nam je jedan od ciljeva. Svako okupljanje nosi veliki pritisak i nervozu. Bitan je rezultat, ali bit će opuštenije. Ne želim ih previše zamarati. Izaći ćemo van malo i na zajedničku večeru. Cilj je stvoriti veliko zajedništvo i ovo je dobra prilika da to napravimo. Ne želim da se zapostavi takmičarski dio zbog bodova - rekao je Dalić nakon čega se osvrnuo na nadolazeće dvoboje:

- Ne podcijenjujem protivnike. Slovenija je nama napravila velike probleme u Ljubljani tako da očekujem zahtjevne utakmice. 

- Brozović i Vrsaljko su otpali pa nismo sto posto ekipno popunjeni. Mi svakako pratimo i ostale igrače, pogotovo iz mlade reprezentacije. Dobit će ono što zaslužuju, ali sve u svoje vrijeme. Trebamo biti maksimalno spremni za Svjetsko prvenstvo odnosno da imamo po dva, tri igrača za svaku poziciju. Imamo spoj iskustva i mladosti - rekao je. 

U derbiju 25. kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Dinamo sa 1-0

Status Brune Petkovića

- Petkovića ne želim otpisati i nisam ga otpisao. Želim ga onakvog kakav je bio u kvalifikacijama za SP i mislim da je to za sve nas dobro. Želim da se vrati u formu u kakvoj je bio. Vidim ga kao napadača i nadam se da će do lipnja biti puno bolji. Želim da Bruno bude pravi - kazao je za Petka nakon čega se osvrnuo na dinamovog stopera: 

- Što se Šutala tiče, rekao sam da pratimo sve igrače mlade pa tako i njega. Trenutačno je u mladoj reprezentaciji, treba njima i nema žurbe. Neka samo nastavi ovako igrati i dobit će priliku, tu nema straha, ali sve u svoje vrijeme.

Na popisu golmana nalaze se Dominik Livaković, Ivica Ivušić i Ivo Grbić. 

- Jednu utakmicu će braniti Livaković, a drugu Ivušić.  Za Grbića sam rekao da ako do šestog mjeseca ne bude branio u klubu ja ga nemam pravo pozivati u reprezentaciju. Ako je na klupi, nije dobar za reprezentaciju - zaključio je Dalić. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 119
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom